Asmeninių kompiuterių pardavimai pirmajame ketvirtyje mažėjo

Nors ekonominė krizė atrodo baigėsi, tačiau Japoniją nusiaubęs žemės drebėjimas, brangstantis kuras ir kitos prekės, pasak rinkos tyrimų bendrovės IDC, sumažino asmeninių kompiuterių pardavimus, juos lyginant su 2010 metais.

Teigiama, jog 2010 metų pirmajame ketvirtyje kompanijos pardavė 3,2 procento daugiau asmeninių kompiuterių, nei tai padarė pirmajame šių metų ketvirtyje. Tiesa, trys pagrindiniai lyderiai nepasikeitė – pirmoje vietoje HP, antroje Dell, o trečioje – Acer.

HP pirmajame šių metų ketvirtyje pardavė 15,1 milijono kompiuterių, kas sudarė bendrą 18,9 procento rinkos dalį. Dell pardavė 10,2 milijonus vienetų ir užėmė 12,8 procentus rinkos, o Acer pardavė 9 milijonus ir tenkinosi 11,2 procentų rinkos dalimi.

Visgi, rinkoje buvo kompanijų, kurios džiaugėsi pirmuoju šių metų ketvirčiu. Lenovo labai priartėjo prie Acer, nes pardavė 8,1 milijoną kompiuterių vienetų ir užėmė 10.1 procento rinkos, o nors Toshiba ir pardavė daugiau kompiuterių, nei pernai tuo pačiu metu, ji toli nuo didžiojo ketverto su vos 4,8 milijonais parduotų vienetų ir 6 procentų rinkos dalimi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.