„ASRock“ siūlys plokštę keturiems M.2 kaupikliams

„ASRock“ ultra entuziastams pasiūlys plokštę, kurios pagalba galėsime sujungti net keturis M.2 SSD kaupiklius į NVMe RAID masyvą. Su „Ultra Quad M.2“ kiekvienas diskas gaus prieigą prie 32 Gbps duomenų pralaidumo. Šis „ASRock“ produktas palaikys kaupiklius iki 110 mm ilgio, arba kitaip žinomus kaip M.2 22110. Visi diskai bus aušinami. Jie liesis prie termo padų, o karštis bus išsklaidomas 50 mm ventiliatoriumi. Jo darbą bus galima kontroliuoti programinės įrangos pagalba. Plokštė papildomai turės 6 kontaktų maitinimą, kad kaupikliams nepritrūktų elektros.

„Ultra Quad M.2“ plokštė veiks su X299 ir X399 platformomis bei kainuos apie 70 JAV dolerių.

12 Komentarai

  1. EscO parašė:

    Pilnas pci x16 slotas, na pagaliau
    -Ba Dum Tss!

    • IFeelYou parašė:

      x16 yra tik fizinis slotas, iš esmės jis padarytas tik tam, kad maksimaliai galima jungti 4x M.2 diskus po x4. Realiai vis tiek vienas diskas nenaudos x16.
      Ba Dum Tss! 🙂

      • Minde parašė:

        o jei viena m.2 isidesi, tai gal ir naudos?

        • IFeelYou parašė:

          Nenaudos, nes pats M.2 factorius yra sukurtas panaudoti PCI Express 3.0 iki max 4 linijų. x16 neatitinka M.2 specifikacijų: „The M.2 specification provides up to four PCI Express lanes and one logical SATA 3.0 (6 Gbit/s) port, and exposes them through the same connector so both PCI Express and SATA storage devices may exist in the form of M.2 modules.“
          Antras dalykas – šiuo metu nėra jokio disko, kuriam reikėtų daugiau kaip 4 linijų pagal bandwitchą.
          O mano asmenine nuomone, gamintojai apskritai turėtų orientuotis ne į Max Read/Write speed, bet į 4K random read/write greičius, nes paprastam vartotojui jie žymiai svarbesni.

  2. IFeelYou parašė:

    Šaunu kad kuriami entuziastam skirti, tokio pobūdžio, produktai, bet realiai tai visa šita reklama atrodo kaip vienas didelis Gimmnick’as. To mažo ventiliatoriuko nauda manau bus beveik nulinė, geriausiu atveju ataušins šalia esantį M.2 diską 3-4C*. Tas 6-pin maitinimas apskritai kažkoks non-sensas 🙂 4x M.2 diskams pilnai pakanka maitinimo per PCI-e, papildomų 75 wattų jiems tikrai nereikia 🙂

  3. Minde parašė:

    man su Asrock ultra m.2 samsung 960pro renka daugiau tasku negu vidurkis. Ten pagal suvestine, tai link maximo scora surenka. Tai ar cia pats SSD sekmingas, ar ultra jungtis. Kiek pateikia pats Asrock’as, kad ultra m.2 apeina matkos chipseta, ir teisiai su procu bendrauja. Tokiu budu suteikiama papildoma sparta.

    • Minde parašė:

      nors nemanau kad sitam pirkini sis ultra m.2 turi ta pacia reiksme. Cia greiciau tiesioig m.2 PCIe 3.0 x4

    • IFeelYou parašė:

      Žiūrint kur tų taškų daugiau renka. Ta prasme kokiame teste. Gal kitam nerinktų? Priklauso dar nuo to kokia disko temperatūra, kiek jis užpildytas ir t.t. O šiaip čia yra matkos privalumas kaip ir minėjai, kad bendrauja ne per matkos čipsetą, o tiesiai su CPU.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.