„AsRock“ stebina – kuria išplėtimo kortą, kokios motininių plokščių rinka dar nematė

Būkime biedni, bet teisingi – dažniausiai nėra didelio skirtumo kurio gamintojo motininę plokštę pasirinksite. Visos panašios klasės pagrindinės plokštės siūlo panašias savybes, skirtumai egzistuoja, bet jie nėra esminiai, Tokios taisyklės jau nuo seno labai nepatiko „AsRock“, kuri dėjo visas pastangas siekdama išsiskirti.

„AsRock“ gali pasigirti tokiais sprendimais kaip motininė, turėjusi du procesoriaus lizdus – „Socket 478“ ir „LGA 775“, ar motininė plokštė, turinti tiek PCI – Express, tiek AGP lizdus grafikos plokštėms.  Paskutinis antakį pakelti verčiantis kompanijos sprendimas – ekranas kompiuterio korpuso viduje.

Naujausia kompanijos kuriama įdomybė – PCI – Express išplėtimo korta, savyje turinti X670 lustą. Ji paverčia žemesnės klasės lustus turinčias motinines plokštes funkcionuoti maždaug taip, lyg jos būtų X670 lusto savininkės. Kol kas kompiuterijos pasaulis nėra matęs nieko panašaus.

Ką gauname iš to? Svarbiausias dalykas – 10 Gbps LAN jungtis, taip pat du papildomi M.2 lizdai, du papildomi Sata lizdai, trys papildomos USB-A tipo jungtys ir dar viena USB-C tipo jungtis.

Pagal pateikiamus vaizdus, galime matyti, kad išplėtimo kortos kūrimas yra finalinėje stadijoje, tačiau kada ir ar iš viso ji bus išleista yra nežinoma. Taip pat paslaptyje išlieka ir kaina, tačiau akivaizdu, kad paprastos, X670 lustą turinčios motininės plokštės pirkimas būtų finansiškai protingesnis sprendimas.

7 Komentarai

  1. EscO parašė:

    jeigu naudoji kelias tokias plokštes ar bus geriau negu standartinė X670? 0.o

  2. ToBeX parašė:

    Kur galima preorderint? 🙂
    Jei kaina bus adekvati, tai turėtų būt labai vykęs produktas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.