ASRock pristatė BIOS atnaujinimą internetu

Prieš kelis ar daugiau metų, motininės plokštės BIOS atnaujinimas buvo tikras galvos skausmas nepatyrusiam vartotojui. Reikėdavo naudotis MS-DOS komandomis ir galėjo užtekti vieno neteisingo argumento ir plokštė būtų sugadinta nepataisomai. Vėliau atsirado specialūs įrankiai tokiam atnaujinimui, tačiau reikėjo pačiam susirasti tinkamą programos atvaizdą, turėti jį į ką įrašyti ir t.t.  Tačiau atrodo, kad naujausias kompanijos "ASRock" išradimas dar labiau palengvins pagrindinės plokštės programinės įrangos atnaujinimą, rašo IT naujienų portalas TechPowerUp.com.

"ASRock" sukūrė įrankį, kurio dėka BIOS atnaujinimas galės vykti tiesiog iš interneto. Viskas, ką turės padaryti vartotojas – tai turėti veikiantį interneto ryšį, prijungtą per pagrindinėje plokštėje esantį Ethernet valdiklį.  Įrankis pats suras "ASRock" serveriuose esančią tinkamą naujausią programinę įrangą ir ją įdiegs beveik be vartotojo įsikišimo. Ši naujovė sutaupys laiką, nebereiks pačiam ieškoti tinkamo BIOS atvaizdo. Priešingai nei panaši "Intel Express Bios Update", "ASRock" programinė įranga nereikalaus, kad prie kompiuterio būtų prijungta kokia nors atminties laikmena.

Naujausios "ASRock" plokštės pas pirkėjus jau atkeliaus su šia funkcija, o senesnių plokščių savininkams, norintiems naudotis šiuo įrankiu, teks dar kartą atsinaujinti BIOS patiems.  

2 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    Jie turbut juokauja su tokiom ale naujovem? 😀 Maniske senole asus a8n-e isleista 2005 metais sita ”naujove” jau turejo, tereikejo paleist 1 programele, paspaust pora next ir fsio turedavai naujausia bios versija… 😀

  2. tomaxsas parašė:

    nu matai čia nereik net OS būt įrašius, užtenka tik internto laido 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.