ASRock PV530 pagrindinė plokštė pasirodė prekyboje

Ne visiems reikalingi galingi staliniai kompiuteriai. Tuo įsitikinti puikiai galime žiūrėdami į nebrangių nedaug elektros energijos vartojančių \“nettop\“ tipo kompiuterių populiarėjimą ir parduotuvėse esančias atskirai parduodamas mini ITX formato pagrindines plokštes su Intel Atom procesoriais. Nors Intel šioje nišoje ir yra vienvaldžiai lyderiai, apie save primena ir tokios kompanijos kaip VIA.

Šį kartą jai į pagalbą atėjo pagrindinių plokščių gamintojas ASRock, dažnai pasižymintis novatoriškais ir dažnai neįprastais sprendimais. ASRock PV530 sisteminė plokštė turi integruotą nedidelės galios VIA PV530 1,8 GHz procesorių, kuris, pasak VIA, yra paremtas ne nauja Isaiah, o senesne Esther architektūra ir gaminamas pasitelkiant kelių metų senumo 90 nm technologinį procesą. Nors informacijos apie šio procesoriaus spartą gamintojas nepateikia, Nano serijos procesoriai turėtų būti ženkliai spartesni.

Be PV530 centrinio procesoriaus plokštėje rasime VIA VX900 lustų rinkinį su integruotu Chrome 9 HD grafikos procesoriumi, du lizdus DDR2 atminčiai (iki 4 GB) bei vieną lizdą DDR3 atminčiai (iki 4 GB), vieną PCI-E x16 (x8) bei vieną PCI lizdą. Kietajam diskui bei optiniam įrenginiui prijungti įrengtos dvi SATA jungtys. Galinėje panelėje randame PS/2 jungtis klaviatūrai bei pelei, D-Sub išvadą, keturias USB jungtis, COM ir LPT prievadus, 10/100 Mbps Atheros tinklo posistemio jungtį bei garso išvestis 6 kanalų kolonėlėms. Visas plokštės specifikacijas galite rasti ASRock tinklapyje.

PV530 jau pasirodė Japonijoje. Ten jos kaina siekia 7480 jenų arba maždaug 235 litus pagal dabartinį kursą.

5 Komentarai

  1. zirnis parašė:

    ausinimas neblogas 😀

  2. nanoWorld parašė:

    Netrukus turetu ir AMD su \"Ontario\" prisidet i sia sfera 🙂

    O siaip visai simpatiski sprendimai. Kokius \"bubuntus\" isimeti sau ir interneto narsymui, muzikai,filmams, bazinems ofiso reikmems puikus dalykas, ti kgalbut didesnes spartos noretusi.

  3. Jordan parašė:

    Jo dasimeti dar 2GB RAM uz 130lt ir dezute su PSU uz 120 paiemi ir turi uz 500lt , kuris su ubuntu kaip vejas suksis su visais compiz ir filmus be vargo ziuresi, dar koki L2 suplieksi.

  4. aiwaris parašė:

    gi geras zveris xi.xi:D

  5. Ndx parašė:

    Atom platformos mb žymiai pranašesnes už via

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.