ASUS atskleidė nešiojamų kompiuterių grafikos TGP reitingus

Nešiojamų kompiuterių gamintojai stipriai pluša, kad išleistų savo dizaino nešiojamus kompiuterius su naujais AMD ir „Intel“ procesoriais, o taip pat su RTX 40 serijos grafika. Šiais laikais su mobilia grafika yra nemažai niuansų, nes kiekvienas modelis turi labai platų konfigūruojamą energijos suvartojimo limtą. Tad nusipirkus nešiojamą kompiuterį su RTX 4080 gali gauti mažiau spartos, nei tarkim iš RTX 4060 nešiojamo kompiuterio jeigu RTX 4080 TGP bus 60 W, o RTX 4060 galės naudoti 115 W.

Todėl labai svarbu prieš perkant nešiojamą kompiuterį pasitikrinti kaip sukonfigūruotas grafikos procesorius nešiojamame kompiuteryje. ASUS jau paskelbė visą savo nešiojamų kompiuterių sąrašą ir pateikia kiek energijos bus leidžiama naudoti grafikos posistemei. Visas sąrašas yra žemiau.

5 Komentarai

  1. nemesis parašė:

    Nesidomėjau šita tema, bet vis tiek netikiu kad rtx4080 su 60W bus lėtesnė nei RTX4060 su 115W.
    Net sakyčiau kad neturėtų taip būti kad RTX4070 su 35W prasileis nuo rtx4060 su 115W. Jei čia yra šitaip, tai čia visiškas kosmosas ir pasityčiojimas…

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Gaila, bet nešiojamuose kompiuteriuose GPU yra stipriai dusinamas, nes labai ribotas energijos suvartojimas. Dėl to žemesnės klasės GPU su didesniu TGP lenkia aukštesnius modelius su mažesniu TGP.

  2. Daemon parašė:

    Lauksim naujienų apie MacBook ir Mac Mini su M2, M2 Pro ir M2 Max 🙂

  3. bugism parašė:

    Nešiojamas žaidimų laptopas išvis yra nesąmonė sumoki didelius pinigus pvz 1900eu ir geriausiu atveju 2m atlaikys, o paskui gal kokius 600eu gausi niekam nereikalingas. Nepakeisi gpu į geresnę nors visa kita dar 5 metam pakaktų, baterija nelaiko dėl didelių sąnaudų tai tas nešiojamas kabutėse greičiau transportuojamas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.