„Asus“ ir AMD pranešė apie „Display Stream Compression“ technologiją, leis pasiekti 4K@144 Hz

Puikiai žinome, kad DisplayPort 1.4 jungtis turi savo duomenų pralaidumo apribojimus, dėl to negalime 4K raiškoje naudoti 120 ir 144 Hz atnaujinimo dažnio neprarandant vaizdo kokybės. Būtent ji mažinama norint išvengti duomenų pralaidumo lubų.

„E3 2019“ parodos metu „Asus“ ir AMD pranešė apie „Display Stream Compression“ (DSC) technologiją ir tuo pačiu „Asus“ atskleidė monitorių, kuris ją palaiko. Ši technologija leidžia suspausti duomenis taip, kad nenukentėtų vaizdo kokybė, dėl to 4K raiškoje galima pasiekti 144 Hz atnaujinimo dažnį ir turėti nenukentėjusį vaizdą.

Norint naudoti DSC reikės „Radeon RX 5700“ serijos vaizdo plokštės ir „Asus“ neįvardinto monitoriaus. Kiek žinoma, tai 43 colių monitorius su 4K panele, 144 Hz atnaujinimo dažniu ir palaikantis HDR1000 standartą. Galimai tai kiek patobulinta „ROG Strix XG438Q“ monitoriaus versija, kuri buvo atskleista „CES 2019“ parodos metu. „Asus“, žinoma, dabar neatkleidžia daugiau detalių apie monitorių. Neaiški nei jo kaina, nei pasirodymo data, tačiau spėliojama, kad tai gali būti tik 2020 metai.

7 Komentarai

  1. Jordan parašė:

    Skamba nelabai logiškai kai 5700xt net negali to išspausti apart csgo ir kokio rocket league. Turbut siūlys dėti cf šalia šio monitoriaus, kas vėl sukels nemaža bėdų.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Pati technologija (jei tikrai veikia) gal ir nieko, bet tik ne su RX 5700, kaip sakai. Bet nemanau, kad čia uždaras standartas bus, tai galės ir nVidia naudoti.

  2. Albertinou parašė:

    Visiskas offtopic, bet UK amazonej siuo metu kai rasau yra vaizdo plokste du kart pigiau nei LT.
    AMD ROG Strix RX VEGA56 OC 8 GB

  3. MMM parašė:

    kiek padides input lagas?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.