ASUS kuria DDR4 atminties adapterį DDR5 lizdui

Esamu metu situacija su DDR5 atminties pasiūla ir kainomis yra tikrai nesveika. Galimai dėl to ASUS inžinieriai kuria DDR4 atminties adapterį DDR5 atminties lizdui. Toks adapteris leistų turintiems pagrindinę plokštę su DDR5 lizdais naudoti pigesnę, bet dažnu atveju, mažai spartos iš sistemos atimančią DDR4 atmintį. Tai, žinoma nebūtų akiai gražus sprendimas, nes adapteris yra gan griozdiškas. Taip pat nėra užtikrinimo, kad šis adapteris pasieks parduotuves.

Sukurti DDR4 atminties adapterį DDR5 lizdui nėra taip paprasta, nes DDR4 atmintis neturi integruoto maitinimo reguliavimo komponentų, todėl jie turi būti ant pačio adapterio. Dėl adapterio taip pat pailgėja signalo atstumas nuo atminties iki procesoriaus, o tai gali sukelti nestabilumą, ypač, su didesnio dažnio atmintimi. Kol kas adapteris testuojamas tik su „G-Skill Tridentz Royal“ atmintimi, tad suderinamumas su kita atmintimi yra neaiškus. Be to, norint naudoti tokį DDR4 atminties adapterį reikia specialaus BIOS, bet tai gal yra mažiausias sunkumas iš visų.

Kaip minėjome, kol kas neaišku ar šis DDR4 atminties adapteris tikrai pateks į parduotuves.

4 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Turbūt niekas neperka premium mobo, nes nėra DDR5 RAM 😀

  2. nemesis parašė:

    Estetiką atmetus, didelis klausimas ar ddr4 ir toks adapteris kainuos pigiau, nei tiesiog ddr5…
    Spėju vienas toks adapteris ne 10 ir ne 20€ kainuos…

  3. Roger2x parašė:

    Vis viena, jei yra opcija pirkti nauja MB naujam procui su DDR4 tikrai palaukciau dar. Bet MB kainos tai kosmines… Net nezinau ar pereisiu sita „slenksti“ , labai jau brangi gaunasi next gen, o performancas yra per daug lengvas

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.