„Asus“ praneša apie 27“, 4K, HDR1000, 144 Hz, „G-Sync“ monitorių

Seniau rašėme, kad gegužės pabaigoje pagaliau sulauksime HDR1000, 4K@144 Hz monitorių iš „Asus“ ir „Acer“. „Asus“ pagaliau praneša apie savo, žaidėjams skirtą, įspūdingą monitorių su išskirtiniu funkcijų rinkiniu, o tuo pačiu ir padangėse kabančia kaina.

ROG Swift PG27UQ“ yra 4K, „G-Sync“, HDR1000 monitorius su 144 Hz atnaujinimo dažniu, nutaikytas į žaidėjus, norinčius geriausių ir naujausių technologijų. IPS 27 colių panelė dar palaiko „Quantum-Dot“ technologiją su DCI-P3 spalvų gama. Kadangi tai IPS panelė, jos atsako laikas yra 4 ms. Labiausiai užkietėję e-sportininkai bandys pirštu baksnoti į šį parametrą, bet didžiajai daliai žaidėjų tokio atsako greičio pilnai užteks. Ekranas turi 384 pašvietimo zonas, kas leidžia pasiūlyti HDR1000. Taip bus rodomas neįtikėtai gyvas vaizdas, bet pirmiausia reikia sulaukti daugiau žaidimų, kurie sugebėtų tai išnaudoti. Kadangi palaikomas HDR1000, tai reiškia, kad maksimalus ryškumas siekia 1000 cd/m2, kontrastas yra 20 000:1. Gamintojas praneša, kad įjungus HDR monitorius naudos net 180 W energijos, tai turėtų jį padaryti gan karštu monitoriumi.

Monitorius turi „DisplayPort 1.4“ jungtį, kuri yra būtina norint išnaudoti visus privalumus (4K@144 Hz). HDMI 2.0 jungtis palaiko tik 4K@60 Hz duomenų pralaidumą. „ROG Swift PG27UQ“ dar turės ir „Aura Sync“ RGB apšvietimą, tai leis apšvietimą sinchronizuoti tarp visų „Asus“ ROG produktų.

Gaila, bet „Asus“ nepateikia „ROG Swift PG27UQ“ oficialios rekomenduojamos kainos. Internete randamos kainos rodo, kad monitorius, bent jau dabar, kainuoja beveik 2500 €.

14 Komentarai

  1. Minde parašė:

    tik va keista, kai maksimalus ryškumas siekia 1000 cd/m2, o pats monitorius default 300 tik. Kodel ne 350?

  2. BC00 parašė:

    O kodėl 350 turėtų būti? Ryškumas prisuktas, kad mažiau W imtų.

  3. svabas parašė:

    IFeelYou, Koloniuk susimeskit, aš kaip užkietėjęs geimeris padaryčiau labai ilgą apžvalgą nes daug žaidimų ir filmų reikėtų peret ir pražiūrėt, Strelok galės sportiniuose šūteriuose išbandyt ir ir pasakysim savo autoritetingas išvadas Technews portale

  4. GreenZebra parašė:

    180w, įdomiai čia , antra vaizdo korta tik už monitoriaus 😀

  5. YOman parašė:

    27 coliai.. Jau vien tai man joks stebuklas ir visiškai neįdomus daikc. Aišku gal tikriem PRO geimeriam tai yra optimaliausia įstrižainė, o kadangi aš tokiems nepriklausau tai…

    • IFeelYou parašė:

      Pilnai pritariu. Man tie 27″ 4K monitoriai absoliutus non-sensas. Sėdi su 200% didinimu, pusę programų išplaukusios…

      • Daimonass parašė:

        Tai kad pas tave patį 4k, nors neprisimenu koks dydis…
        Ar tu susimažini rezoliucija ?

        • IFeelYou parašė:

          Tai aš ne prieš 4K gink Dieve, aš prieš 4K ant 27″. Pas mane 32″, bet manau vis tiek per mažas, nes užsidėjęs 150% didinimą, kas jau ne vienam review parašyta yra didelis minusas. Bent jau kol kas. Tas aišku aktualu tik Windows kompiuteriuose. MacOS kažkaip sugeba natyviai suscalinti visas programas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.