ASUS ROG nešiojamuose kompiuteriuose pradės naudoti skystą metalą

Dažniausiai skystą metalą vietoj termo pastos naudoja rimti spartintojai ar entuziastai. Tai leidžia sumažinti komponento temperatūrą labai apčiuopiamai. Skystas metalas beveik niekur nenaudojamas gamyklose, nes jį reikia tepti ranka, norint tinkamo kiekio. Panašu, kad ir čia gamintojai patobulėjo ir šis procesas gali būti automatizuotas. ASUS tam skyrė daugiau nei metus, kad skystą metalą būtų galima naudoti masinėje gamyboje.

ASUS skysta metalą iš „Thermal Grizzly“ naudos ant procesorių ir tai turi suteikti 10-20 laipsnių pagal Celsijų mažesnes temperatūras. Tuo pačiu procesorius galės išlaikyti didesnį dažnį, o ventiliatoriai suksis žemesniais sūkiais.

Skystas metalas ASUS nešiojamiems kompiuteriams užtepamas keliais žingsniais. Pirma, su mentele braukant per procesoriaus kristalą imituojami žmogaus judesiai. Šių judesių yra lygiai 17. Būtent tiek yra optimaliausias skaičius, kurį ASUS nustatė testų metu. Po to ant procesoriaus silicio užpurškiami dar du skysto metalo taškai. ASUS testų metu nustatė, kad per mažai skysto metalo nesuteikia norimų rezultatų ir temperatūra nėra pakankamai žema, o skysto metalo užtepus per daug galime sugadinti lustą, nes skystas metalas yra laidus elektrai.

ASUS praneša, kad skystą metalą gaus ROG serijos nešiojami kompiuteriai, kurių išleidimas įvyks antrame 2020 metų ketvirtyje.

11 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    10-20 laipsnių neturėtų būti, nes, kitaip nei staliniuose CPU, nešiojamuose nėra šilumos paskirstymo dangtelio, kuris iš abiejų pusių termo pasta apteptas. Čia tik vienas sluoksnis ir dangtelio nėra, tai visada būdavo geresnis šilumos perdavimas su staliniais CPU palyginus, aš sakyčiau iki 5 laipsnių geriau.

  2. koloniukas parašė:

    Ventiliatoriaus sūkiai bus tokie pat apkrovos metu, tik pakils dažnis. Nu ir bus kaip SoTOP sakė kokiais 5-7 laipsniais žemesnė temperatūra.

  3. Strelok parašė:

    „Šių judesių yra lygiai 17. Būtent tiek yra optimaliausias skaičius“

    Primenė šitą klasiką: https://youtu.be/ashgP4YMdJw?t=83

  4. Stipena parašė:

    Ir po metų bus šikna, teks ardyt ir pertept.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.