ASUS siūlys 280 Hz žaidimams skirtą monitorių (VG279QM)

Jau seniai monitorių gamintojai suprato, kad siūlant kuo didesnį atnaujinimo dažnį galima privilioti žaidėjus, ieškančius kuo greitesnio monitoriaus. Iki šiol keli gamintojai siūlė 240 Hz atnaujinimo dažnį turinčius monitorius, bet dabar paaiškėjo, kad ASUS siūlys 27 colių Full HD monitorių su 280 Hz atnaujinimo dažniu.

VG279QM monitorius priklauso „TUF Gaming“ serijai ir, kaip minėjome, turi 27 colių įstrižainę bei 280 Hz atnaujinimo dažnį. Ekrano rezoliucija yra 1920 x 1080, formatas 16:9. Monitorius turės HDR400 sertifikatą, o taip pat bus „G-Sync Compatible“ ir palaikys „FreeSync“. Labai įdomu, kad ekrano panelė bus IPS, tad gausime ne tik geras spalvas, bet ir gerą spartą, nes atsako laikas tesiekia 1 ms. Nenustebtume, jei dėl panelės visgi yra įsivėlusi klaida, nes informacija yra ne iš pačių ASUS, o iš Taivano parduotuvės. Ten net kaina nurodyta labai maža, konvertavus į eurus gauname vos 110 € sumą.

VG279QM turės vieną DisplayPort 1.2 ir dvi HDMI 2.0 vaizdo įvestis..

28 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Kam kažkam gali reikėti 280Hz.. Žinau, kad nemaišo, bet nu visi žmonės, kurie sako, kad mato skirtuma tarp 144hz ir 280hz tik kitiems ir sau meluoja.

    • iTroubl3 parašė:

      Prie to pačio noriu paklausti ar FPS atitinka hz? Ta prasme jeigu mano monitorius 60hz o žaidžiant FPS būna daugiau, tai virš 60 FPS jau aš jokio efekto nejausiu vien dėl monitoriaus? Ar kaip čia yra? 😀 Nu čia toks noobinis klausimas gal biškį…

      • SoTOP parašė:

        Daugiau FPS visada yra geriau negu mažiau, net jeigu monitorius ir negali visų kadrų parodyti, žaidimuose jaučiasi akivaizdžiai.

        • iTroubl3 parašė:

          Na tada nieko nesuprantu 😀

        • Stipena parašė:

          Teisybė, bet nevisai.

        • Strelok parašė:

          Aš kiek suprantu, tai Hz parodo kiek per sekundę yra atnaujinamas vaizdas. Jeigu 144 hz tai per sekundę vaizdas gali būti atnaujintas 144 kartus. Tada priklauso nuo GPU ar ji gali tuos kadrus pakankamai greitai paruošti (FPS). Tai jeigu tavo GPU tik 60 fps gali išspausti, tai neišnaudosi pvz. 120 hz monitoriaus.

          • iTroubl3 parašė:

            o atvirkštinis variantas?

            • rectalexam parašė:

              Jei GPU išspaudžia labai daug FPS (pvz 300) bet monitorius tik 60Hz, tai vaizdą matysi tik 60Hz, panašiai lyg 60FPS ant didelio dažnio monitoriaus. Skirtumas, tarp 60FPS ir 300FPS ant 60Hz monitoriaus bus informacijos naujume, t.y. gali gauti net iki 16ms naujesnę informaciją. Gaunasi, lyg mažesnis suminis atsako laikas (tarp to ką matai ir kas vyksta žaidime), 16ms kai kuriuose žaidimuose gali daug ką reikšti.

              • Strelok parašė:

                Taip, bet informacijos naujumas irgi nuo monitoriaus tipo priklauso. TN dažniausiai turi 1ms reakcijos laiką, kai VN ir IPS buna apie 10 ms. Ir realiai tu daugiau kadrų negali matyti negu Refresh rate. Kad ir kiek daug fps tavo GPU gamintų, monitorius jų neatvaizduos.

                • Stipena parašė:

                  Bet galės juos pateikti ant ekrano greičiau. Tarkime 60Hz 60fps nuo įvesties iki atvaizdavimo ekrane praeina 3 kadrų laikas tai gaunasi 50ms (3×16,67ms). Tuo tarpu 60Hz 300fps tik 26.67ms (du kadrai po 3.33ms + vienas 16,67ms kadras). Tačiau daug priklauso ir nuo pačio žaidimo, vieni veikia vienaip kiti kitaip. Atsako laiką gali sumažinti iki tokio paties kaip ir 300fps scenarijaus turėdamas tik 60fps.

    • MMM parašė:

      yra eksperimentu, kur lengvai galima patikrinti. Pajudint lapa pries akis su tekstu realybeje. Tada pajudint lapa su tekstu monitoriuje. Vertinimo kriterijus – kaip lengvai gali suprasti/matyti/skaityti teksta scrollo/judesio metu. Suprasi, kad iki realybes dar toli. Kuo didesnis daznis, tuo pojutis arciau realbes. Neseniai dariau si testa su ivairiais monikais, iskaitant 240Hz.

      dar gali sita palyginti
      https://www.testufo.com/
      144 ir 240 yra skirtumas.

  2. svabas parašė:

    taigi Linusas padarė išsamią analizę
    https://www.youtube.com/watch?v=OX31kZbAXsA

  3. Aibo999 parašė:

    Kad skiriasi 144hz nuo 240hz tai cia faktas. Desktopo uztenka aplinkos, vien pele judinant skirtumas jauciamas. Taip pat ir gtg atsako laika 1ms nuo 0.5 galima atskirti 🙂 Tikrai ne visi zmones jaucia ar suvokia jog yra tas skirtumas, bet ne kiekvienam ir skirti tie monitoriai.

    • Strelok parašė:

      Tai po 10 metų kažkas sakys kad tarp 10k hz ir 20k hz jaučia skirtumą. Čia tokia, žmogaus natūra sau meluoti.

      • Aibo999 parašė:

        Taip pat kaip ir sakys kad zmogaus akis nemato daugiau kaip 60hz vistiek 🙂 Monitoriu turejau N+ turejau palyginimu ir konstatuoju fakta. Pats perejau is 2k 144hz i fhd 240hz vien del malonesnio akiai vaizdo judesyje, bet jau suplanuotas keitimas i 2k 240hz nes fhd negaliu pakesti. Linuso video zmones vien pele judindami irode jog skirtumas net jei nedidelis jis yra, o tas skirtumas dar isrysketu judesyje kai pats judi zaidime.

        • Strelok parašė:

          Nu kai tau reikia slow motion camera filmuoti, kad matytum skirtumą, tai nekažka. Bet aišku fiziškai skirtumas aišku bus. Beje kam žaisti su 2k. Aš iškart nuo fhd į 4k perėjau.

      • MMM parašė:

        Strelok, nenori troliu oficealiai isidarbinti?

        pvs CS daug kas ziadzia virs 200fps. Ir zaidzia be jokiu syncu. Ir ten tie fps ne siaip sau. Fps itakoja ne tik vaizda, bet itakoja visa zaidimo core’a. Kitaip tariant greiciau issiunciamos/priimamos uzklausos ir t.t.

        Tad jei turi pvz 270 fps kodel ju ir nepamatyti, net jei tai minimalus skirtumas. Cia panasiai kaip, jei turi 500hp a masina. lkodel nepasidarius 520hp, nors to kaip ir nelabai pajusi vaziuodamas.

        • Strelok parašė:

          „Strelok, nenori troliu oficealiai isidarbinti?“
          Priklauso kiek moka 😉

          Nu gerai, bet kiek iš mūsų išvis realybėje yra dalyvave kokiam tai e-sport turnyre. Aš pats asmeniškai vieną kartą World of Tanks esu dalyvavęs. Ir tai tu žaidi ant technikos, kurią tau duoda vietoje. Ir jeigu žaidėjui be jokio skill’o jokia technika, kad ir kokia gera nepadės.

  4. SoTOP parašė:

    Gi jau buvo anksčiau šitas reikalas Strelok išaiškintas, čia tiesiog ta situacija kai žmogus mato ką nori matyti. Rusu būdamas Strelok šitą savo savybė labai gerai ištreniravęs, neįrodysit jam nieko. Jau už draudžiamų temų diskutavimą jį turėjo Grybauskaitė pašalinti, bet dar gyvas kažkaip.

    • Strelok parašė:

      Šeip aš lietuvis, nors man lietuviai tai tokie keisti biški, be rūsų tiesiog negali. Arba čia jeigu žmogus kitą nuomonę pareiškia, tai matyt rūsų šnipas :))
      “ Jau už draudžiamų temų diskutavimą jį turėjo Grybauskaitė pašalinti, bet dar gyvas kažkaip.“
      Aš su Nausėda vienoj komandoj 😛

      • svabas parašė:

        Strelok ne „šeip“ rašosi lietuviškai, o „šiaip“, vatnike tu prakeiktas 😀

      • SoTOP parašė:

        Turėti kitą nuomonę ir kalbėti akivaizdžias nesąmonės yra du skirtingi dalykai. Tu gali turėti savo nuomonę ar bandyti spėti per žalią šviesoforą pervažiuoti ar ne, bet negali turėti „savo“ nuomonės ar raudona ar žalia dega. Po to žmonės galvojantys kad žemė plokščia save irgi „šnipais“ laiko.

        • Strelok parašė:

          https://www.youtube.com/watch?v=pUvx81C4bgs

          Tu labai daug skirtumo tarp 144hz ir 240hz pats matai? Ir čia dar slow motion camera. Po to irgi šauksi, kad tarp 240hz ir 666hz nematau skirtumo. O gal kokį akių chirurgą iš 2033 turi?

          • Aibo999 parašė:

            Losiu jau 13+ metu competitive shooterius ir net as budamas senis matau skirtuma. Ka tu bandai irodyti nelabai suprantu, nematai tai nematai, mano Motina irgi skirtumo nejaucia kai daviau isbandyt. Galima vadovautis paprasciausiu lineso video kur matosi jog minimalus skirtumas yra, o zmones realiai tik pele judino patys praktiskai nejudedami. Paciam zaidime judant skirtumas tampa aiskesnis, nors jis nera toli grazu toks kaip pereinant is 60/70 i 120/144. 2k man idealu beje lost ir vaizdas geresnis ir kadru per akis.

          • SoTOP parašė:

            Nereikia žiūrėti kvailų video. Čia reikia arba bandyti, arba galima žiūrėti biologiškai kokie žmogaus limitai. Nuo 60Hz iki 144Hz/240Hz jau milijonai žmonių išbandę yra, įspūdžiai aprašyti, dabar čia ta situacija kai tu matai žalia nors milijonai kitų mato raudoną.
            O biologiškai žiūrint, tai monitorius su momentiniu atsako laiku bent iki 1000Hz turėtų realų pamatuojamą efektą. Nes nors tu pats sąmoningai jau nematai tokiu dažnių, smegenys dar jaustų skirtumą. Kai paleis kažką greičiau nei 1000Hz, tada galėsim diskutuoti ar reikia ir ar verta.

  5. Strelok parašė:

    Tik ta sakiau, kad skirtumas mažai matomas. Nesakiau, kad jo nėra. Bent iš daugumos postų, komentarų, video, dauguma žmonių prieina prie išvados, kad skirtumas toks mažas, kad nėra jis beveik pastebimas.

  6. Strelok parašė:

    „Nes nors tu pats sąmoningai jau nematai tokiu dažnių, smegenys dar jaustų skirtumą“

    Tai mano akys bottleneck yra. How do i overclock my eyes?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.