ASUS: vaizdo plokščių kainos JAV regionui mažinamos iki 25 %

Visai neseniai JAV pranešė, kad naikina muitus tam tikroms prekėms iš Kinijos. Į šį sąrašą pateko ir vaizdo plokštės. Po šios naujienos buvo svarstoma ar vaizdo plokščių gamintojai sutaupytus pinigus pasiliks sau ar vis dėl to atpigins savo produkciją. ASUS praneša, kad dėl muitų panaikinimo jų vaizdo plokštės JAV regione bus pardavinėjamas iki 25 % pigiau. Kiek keista, kad laiške „Tom‘s Hardware“ minimos tik RTX 30 serijos vaizdo plokštės, bet kainų mažėjimas turėtų paliesti ir RX 6000 seriją. Šis kainų mažinimas žadamas nuo balandžio 1 dienos.

As a result of the latest tariff lift on Chinese imports from the Office of the United States Trade Representative, Gamers and PC enthusiasts will see lower prices on ASUS GeForce RTX 30-series graphic cards starting on April 1st, 2022. […]

Lower prices will affect entry level GeForce RTX 3050 and RTX 3060, mid-range RTX 3070 and high performance RTX 3080 and RTX 3090 graphics cards.

— ASUS representative to Tom’s Hardware

Nors šis JAV muitų panaikinimas tiesiogiai neliečia Europos, bet galime tikėsi, kad dėl pasikeitusios kainų dinamikos dar pigesnių vaizdo plokščių sulauksime ir senajame žemyne. Tad gal jau visai greitai vaizdo plokščių kainos nusileis iki rekomenduojamų.

5 Komentarai

  1. EscO parašė:

    eu esančios gpu atvežtos jau su mokesčiu tai nemanau, kad pardavėjai skubės numesti joms kainas – nebent kai ativeš naują GPU partiją

  2. aiwaris parašė:

    tai kad LT net nera beveik ju atsiveztu arba labai mazas % nes dauguma musu pardaveju tiesiog pirikupina is tiekeju patis net beveik nieko neturedami.

  3. nemesis parašė:

    O prie ko čia GPU kainos EU, jei USA muitus iš Kinijos joms naikina? Nematau priežasčių, kad dėl to kas vyksta USA, EU kainos mažėti galėtų.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.