„Asus“ išridena „Xonar Essence STX II“ garso plokščių šeimą

Plataus pripažinimo tarp audiofilų sulaukę „Asus Xonar Essence ST(X)“ modeliai, panašu, sulaukė atnaujinimo. Kartu su „Xonar Essence STX II“ „Asus“ restruktūrizavo montažinę plokštę, energijos tiekimą ir pakeitė operacinius stiprintuvus (OPAMPs).

„Asus“ ketina pasiūlyti du „Xonar Essence STX II“ modelius: įprastinį ir kitą su dukterine plokšte, kuri išplečia palaikomų kanalų skaičių nuo 2.0 (SNR 124 dB) iki 7.1 (SNR 120 dB). Kaip ir pirmtakuose, čia panaudotas „Asus AV100“ garso procesorius, kuriam nereikalingi jokie papildomi tiltai – abu modeliai turi įgimtą PCI-Express x1 magistralę. Maksimalią tikslumo kontrolę koordinuoja TCXO dažnių generatorius, o grynesnės energijos tiekimą prižiūri LDO (angl. low dropout) reguliatoriai bei WIMA kondensatoriai.

120 dB SNR reitinguotas ausinių stiprintuvas geba tinkamai aprūpinti 600 omų varžos ausines. „Asus“ pasirinkimu į STX II montuojami du „MUSES 8920“ ir vienas „MUSES 8820“ operaciniai stiprintuvai. Dukterinė 7.1 plokštė turi kiek paprastesnius stiprintuvus: tris LM4562NA ir šešis JRC 2114D. „Asus“ taip pat nusprendė tiekti papildomą OPAMPS paketą, į kurį įeina vienas „MUSES 8820“ ir du„Texas Instruments LME49720“.

„Asus Xonar Essence STX II“ palaiko tokius išplėtimus, kaip Dolby Digital Live, Dolby Headphone, Dolby Virtual Speaker ir Dolby Pro-Logic II. Kaina kol kas neskelbiama.

2 Komentarai

  1. JisVisadaSalia parašė:

    Įdomu kaip čia bus. Iš aprašymo – grubiai nieko nepakeitė. OPAMP’us hėbra jau 10 metų patys keičia. Reiks laukt apžvalgų, palyginimų su senom plokštėm.

  2. BC00 parašė:

    Na žinant, kad TCXO bus +/- nužengęs nuo dabartinės ST versijos, OPAMPs ir kažkiek modifikuota PCB + energijos tiekimas greičiausiai neduos WOW efekto, lyginant su tuo, ką dabar jau turim.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.