Asus ketina pristatyti nestandartinius HD 5800 serijos produktus

Kartais net ir aukštos klasės produktas jo gamintojui neatrodo per daug išsišokęs šioje rinkoje, tad Asus žada papildyti Republic of Games produktų seriją. Kompanija ruošia spartintą AMD Radeon HD 5870 vaizdo plokštę.

Kaip žinia, įprastiniai HD 5870 vaizdo posistemio dažniai yra ir taip gana aukšti – 850MHz dirbantis branduolys ir 4.8GHz efektyviu dažniu dirbanti 1GB GDDR5 tipo darbinė atmintis. Visgi, kaip pranešama, Asus neva padidins savo produkto lusto dažnį iki 900MHz, o darbinės atminties talpa nebus mažesnė 2GB bei dirbs efektyviu 4.9GHz dažniu.

Žvelgdama į pateiktas fotografijas galime spėti, jog ši Asus EAH5870 MATRIX turės lengvai pasiekiamus voltažo kontaktus, taip sudarant galimybę su papildomu prietaisu stebėti voltažą, taipogi Asus spartinimo programinė įranga VoltageTweak turėtų leisti pasiektą stabilų rezultatą išsaugoti tiesiai į vaizdo plokštę. Jei kažkas nutiktų blogo, posistemyje yra įtaisytas „Safe Mode“ mygtukas, kuris atstatys prieš tai buvusius gamyklinius nustatymus.

Tiesa, RoG serijos atstovas pasižymi ne tiktai įdomiomis savybėmis žaidėjams ir dažnį mėgstantiems pakelti vartotojams. Kaip matome, Asus EAH5870 MATRIX turi vos tris išvestis – DVI, DisplayPort ir HDMI. Tai reiškia, jog viena iš DVI jungčių čia yra pašalinta. Kalbant apie pasiekiamumą, nuomonės išsiskiria – TPU teigia, jog nėra jokių žinių apie tai, tuo tarpu Kinų portalas Zol.com.cn, kuris ir paviešino šią informaciją, teigia, jog posistemis bus netrukus prieinamas.

Nepaisant to, oficialiame Asus RoG puslapyje mes nematome informacijos apie šį gaminį, tačiau šis ten turėtų netrukus pasirodyti su gana didele kaina. Už Atlanto AMD Radeon HD 5870 kainuoja apie 400 JAV dolerių, tad galime tikėtis vienos iš brangiausių vieno lusto vaizdo plokščių rinkoje. Spėjama, kad vaizdo posistmeis gali pasirodys tik CeBIT parodos metu.

Tai nėra viskas! Asus taip pat ruošia abu nestandartinius AMD Radeon HD 5800 serijos atstovus įskaitant, žinoma, abu Cypress 40nm lustu varomus Radeon HD 5870 ir HD 5850 posistemius. Pranešama, kad kompanija rinkai pateiks Radeon HD 5870 TOP ir Radeon HD 5850 DirectCU produktus. Nuo įprastinių jie skirsis nestandartiniu aušinimu ir didesniais dažniais.

Iš gamintojo skaidrės matyti, kad Radeon HD 5850 DirectCU dvigubas radiatorius dirbs net 35% tyliau ir rodys 20% geresnius aušinimo rodiklius, nei naudojant įprastinį aušintuvą. Tiesa, apie tikslius dažnius neužsimenama. Vaizdo plokštės turėtų pasirodyti CeBIT parodoje kovo pradžioje, tačiau net neabejoju, kad daugiau informacijos apie jas pasirodys ankščiau.

1 Komentaras

  1. Scriptor parašė:

    Jap:)
    Spartuoliai;)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.