Asus planuoja planšetus su Google ir Microsoft OS

Apie galimą Asus Eee Pad planšetą mes girdėjome kiek ankščiau, tačiau atrodo, kad vienas iš didžiausių aparatinės ir kompiuterinės įrangos gamintojų neapsistos ties viena platforma. Taip neoficialiai pareiškė kompanijos pirmininkas Džonis Shihas.

Kalbėdamas su leidiniu Forbes Asus pirmininkas gana aiškiai užsiminė, kad kompanija keti pristatyti bent du planšetus per arėjančius keletą mėnesių. Net labai tikėtina, kad šie įrenginiai pasirodys Comutex parodoje, kuri vyks birželio pradžioje Taivane. Ten pat buvo pristatyti ir Eee PC internetiniai nešiojamieji.

Tiesa, Dž. Shihas tiksliai nepasakė, kokias operacines sistemas naudos artėjantys kompiuteriai. Tikėta, kad vienas iš planšetų bus pagrįstas Chrome OS ar Android operacine sistema, kurios abi priklauso interneto gigantui Google, tuo tarpu kitas turėtų būti rinkai pristatytas su Windows 7 operacine sistema. Jis taipogi užsiminė, jog Asus neketina būti kažkokios platformos išskirtiniu gamintoju, bet aktyviai bendraus tiek su Microsoft, tiek ir su Google.

Dž. Shihas taip pat atkreipė dėmesį tai, kad šiais metais kompanija siūlys ir Slate PC įrenginius, ir internetinius nešiojamuosius. Tuo tarpu šių įrenginių būsimi pradininkai rinkoje, iPad ketinantys jau po trijų dienų išleisti Apple, kritikavo internetinius nešiojamuosius ir teigė, kad Apple iPad planšetas bus pranašesnė alternatyva.

Visgi, Asus pirmininkas yra kitos nuomonės: „Internetiniai nešiojamieji yra viena iš geriausių kainos ir asmeninio naudojimosi kompiuteriu kombinacijų, bet mes manome, kad tarp išmaniųjų telefonų ir internetinių nešiojamųjų yra tarpas, kurį ir gali užpildyti artėjantys planšetai bei Stale PC tipo kompiuteriai.“, – sakė jis.

1 Komentaras

  1. nugat parašė:

    Tech progrese žodis \"tarpas\",reiškia tik laikinumą.
    Turiu galvoje,kad visur tech grūdžia,
    tiek į mobiliakus,tiek į įvairias tech atmainas.Kompai,planšetai…ir t.t.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.