Asus pristato USB 3.0 išplėtimo plokštę

Gerai žinomas Azijos gamintojas Asus praėjusią savaitę pristatė pirmąją pagrindinę plokštę palaikančią USB 3.0 sąsajos standartą, o tuo pačiu ir PCI-Express išplėtimo plokštę, kuri leidžia pasinaudoti USB 3.0 sąsaja visiems vartotojams.

Kaip pranešama, Asus U3S6 pavadinimą turinti išplėtimo plokštės vertė yra vos 30 JAV dolerių, o ją nusipirkę vartotojai gaus dvi naujos kartos USB 3.0 bei taip pat dvi SATA 6.0 jungtis. Ji veikia labai panašiai kaip ir neseniai pasirodžiusi LGA-1156 lizdą turinti P7P55D Premium pagrindinė plokštė, kurioje kompanija panaudojo PCI-Express 2.0 „tiltą“ norėdama užtikrinti SATA 6 Gb/s kontrolerio būvimą.

Kompanija teigia, kad Asus U3S6 yra jungiamas į įprastą PCI-Express lizdą ir yra suderinamas su bemaž visomis esamomis rinkoje pagrindinėmis plokštėmis. Produktą sudaro NEC D720200F1 USB 3.0 sąsajos valdiklis, Marvell 88SE9123 SATA 6.0 valdiklis bei PLX PEX8613 mikroschema, kuri kontroliuoja duomenų perdavimo spartą.

Asus U3S6 veikimo principas nėra labai sudėtingas. Išplėtimo plokštė yra statoma į PCI-Express x4, x8 arba x16 spartos lizdą ir kartu apjungia keturis PCI-E x1 srautus, taip suteikiant tokią spartą, kaip naudojant PCI-Express 2.0 sąsaja. Tai leidžia, panaudojant USB 3.0 lizdą, pasiekti net 5000 Mbps duomenų perdavimo spartą. Bene didžiausia problema yra tai, jog rinkoje vis dar nėra įrenginių, kurie palaikytų šią jungtį. Tiesa, kiek ankščiau HighPoint pristatė panašų įrenginį, tačiau jis kainuoja dvigubai brangiau – apie 60 JAV dolerių.

4 Komentarai

  1. Fndz parašė:

    eina sau 30 baksu 😉

  2. Crembo parašė:

    Manau jau laikas visiškai pereiti nuo USB2.0 į USB3.0 ir gaminti tik USB3.0 prietaisus. Gi vistiek USB3.0 yra suderinamas su USB2.0 tai koks skirtumas?

  3. Deft parašė:

    Tik įrenginių nėra USB3 apart vieno supertalent flaso 😀

  4. nemesis parašė:

    Amžinas variklis – nėra įrenginių nes nėra kas palaiko USB 3.0, nėra kas palaiko USB 3.0 nes nėra įrenginių.
    Bet yra intelis kuris mąsto savo sąsajos formatą išleisti(Light Peak), tai kodėl nepastabdžius USB 3.0? Suma sumarum intelio planas vargu ar išdegs, o jei jis ir toliau taip stabdys teks mokėti brangiau už galimybę kompiuteryje turėti USB 3.0 palaikymą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.