„Asus ROG GX700“ – vos panešamas, skysčiu aušinamas, monstras

Mes jau girdėjome apie nešiojamus kompiuterius, kuriuose dirbs spartinimui pasiduodantys „Skylake“ architektūros procesoriai, ir štai „Asus“ atskleidė vieną iš tokių. Natūralu, kad gamintojas privalėjo išspręsti aušinimo problemą, todėl kliovėsi ne kuo kitu, o skysčiu.

Tikslios „Asus ROG GX700“ specifikacijos nėra aiškios, žinoma tik tiek, kad tai 17" 4K IPS ekraną ir „nVidia“ vaizdo plokštę turintis agregatas. Agregatas, kuriam reikalingas vos ne automobilinio radiatoriaus dydžio išorinis priedas. Išorinis GX700 radiatorius iš pažiūros tvirto užrakto pagalba, dviejų žingsnių būdu, jungiamas į nešiojamo kompiuterio nugarinę dalį. Suprantama, kad „Asus“ tokio aušinimo pagalba nori apsaugoti GX700 klaviatūrą nuo ištirpimo…

Patys taivaniečiai pripažįsta, jog šis įrenginys ne kiekvienam. Galbūt jis visiškai nepraranda nešiojamumo funkcijos, tačiau GX700 su išoriniu radiatoriu yra sunkus, didelis ir greičiausiai negailestingas baterijai.

10 Komentarai

  1. joncepet parašė:

    geriau darytų jog būtų aušinamas oru, bet su mažesne sparta, o kai kai prijungiamas vandens aušinimas pasidarytų max performace

  2. SoTOP parašė:

    joncepet, tai taip ir yra.

    Sitam kompe bus GTX 990M, klausimas tik ar rysis nvidia deti GM200 ar bus pilnai atrakintas GM204.

  3. Katonas parašė:

    bus su GM204 pilnai atrakintu

  4. vacoum parašė:

    geras daiktas 🙂 realiai. Man tokio prireiktu.

    Pliusai:
    1. Gali pasidaryti paprasta nesiojama lengvai. (turi palaikyti dock station’a). Jei palaiko dock stationa, tai didelis pliusas.
    2. Retais atvejais, gali lengvai persivezti kaip zaidimini kompiuteri, pvz vaziuoji kur savaitgaliui ir turi koki ryta laisva (tris valandas) kol zmona pvz shopinasi ar makiaza dedasi.
    3. Gali naudoti kaip stacionau zaidimams maksimalioms aprkuvoms. Kas bande zaisti su nesiojamais, tais zino, kad prie max parametru ausinimai nelaiko, uzia maksimailai, o jei karsta vasaros diena, tai nepadeda net vedinamas padas.

    Minusai:
    1. Dizainas to ausinimo- Griozdiskas! Irkas svarbiausia, visiskai nesiderina su paciu nesiojamu, maksimlaiai nesiderinantys tarpusavyje.
    2. Forma, vietos uzimtumas – didelis ir griozdiskas (uzima daugiau vietos negu galetu ant stalo, nepatogu transportuoti).
    2. Nematau patogios to ausinimo rankenos, nes mano tikslas, pvz si daikta nusivezti savaitgaliui i sodyba.
    3. Galtu buti patogi transportavimo tase, bet vien del savo formu, ta tase taip pat butu griozdiska.

    As dizaineri iskart atleisciau – juk ne vaikai tokius daiktus pirks. Ir Asus ne pirma karta tokius sprendimus priima.

  5. Katonas parašė:

    Elementaru, laptopai ne žaidimams, aišku galima užsiminėti va tokiais hemarojais jei patinka 😀

  6. SoTOP parašė:

    Tame ir esme, kad jeigu vaziuoji kazkur savaitgaliui, tai ausinima palieki namie ir imi tik pati kompa.

    Geru gaming nesiojamu kompu garsas nera labai jau didelis, su ausinem zaidziant nieko nesiskirs nuo desktop.

    Netgi kainos gaming nesiojamu nera tokios dideles kaip dauguma zmoniu galvoja. i7 4690K + GTX960 kompas kainuos ~1k euru, panasaus galingumo ir geros kokybes gaming nesiojamas ~1,3k.

  7. JisVisadaSalia parašė:

    Jau dauguma pavargę nuo to ROG ir Predator užrašų…

  8. TavoMama parašė:

    Oi ble jūs nebejuokaukit 😀 Kuo šitas daiktas geriau už kompaktišką mITX dėžę? Na nebent tai, kad dviem laidais mažiau nešiotis reiktų.

  9. vacoum parašė:

    monikas kartu 🙂 realiai tikrai pato kur nusivezti pazaisti. Man sueitu.

  10. Katonas parašė:

    Viskas ok būtų jei kaip atsarginį žaidimų kompą tokį turėtum, BET kiek reikia uždirbti, kad galėtum sau tokius žaislus leisti pirkti 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.