Asus ruošia AMD procesoriumi pagrįstą Eee PC

Kaip žinia, kol kas kompanija Asus savo ypač gerai žinomoje internetinių nešiojamųjų serijoje Eee PC siūlo tik Intel Celeron bei Atom centrinius procesorius, tačiau dabar pranešama, kad tai greitai pasikeis. Pasak Netbook Italia, Asus ruošia 12.1 colio Eee PC grįstą AMD Congo nešiojamųjų platforma.

Kompiuteris pavadintas Eee PC 1201T ir, kaip minėjome, turės 12.1 colio ekraną, kuris gebės atvaizduoti 1366×768 taškų rezoliuciją. Centrinis procesorius veikiausiai bus Congo MV40 dirbantis 1.6GHz dažniu, kuris iš esmės labai panašus į seniau išleistą Athlon Neo MV-40. Žinoma, nepamirštas Wi-Fi palaikymas, 320GB mechaninis kietasis diskas ir šešių celių baterija, kuri nešiojamajam leis darbuotis iki 4 valandų.

Netbook Italia teigia, kad kompiuteris svers apie 1,452 kilogramo ir bus nuo 1.07 iki 1.3 colio storio, atsižvelgus į jo storiausią bei ploniausią sritį. Vėlgi, galime įžvelgti du Congo platformos privalumus, kurie yra akivaizdūs palyginus ją su Atom ir GMA 950 deriniu. Athlon Neo procesoriai pasižymi platesniu instrukcijų rinkinių palaikymu bei sparta, o 780 serijos lustas siūlys integruotą Radeon HD 3200 grafiką, kuri žymiai spartesnė už bet kokį siūlomą Intel analogą.

Tiesa, Asus nebus pirmasis gamintojas, kuris siūlys internetinį nešiojamąjį su AMD logotipu. Kiek ankščiau savo Wind U210 internetinį nešiojamąjį pristatė MSI, nors jis iš esmės labai panašus į artėjantį Eee PC 1201T.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.