„Asus Z97“ ir X99 serijų pagrindinės plokštės gauna NVMe protokolo palaikymą

„Asus“ paskelbė, jog jos Z97 ir X99 serijų pagrindinės plokštės, dėka paprasčiausio BIOS kodo atnaujinimo ir papildomos pridėtinės „Asus Hyper Kit“ plokštės, įgaus informacijos kaupiklių su NVMe protokolu palaikymą. Kaip žinia, NVMe netrukus pakeis visiems puikiai žinomą ir ilgai gyvuojantį AHCI.

Lyginant su AHCI ir SATA III 6 Gb/s sąsajos kombinacija, kartu su NVM Express (NVMe) ketinama ne tik iki penkių kartų padidinti informacijos kaupikliams skirtą pralaidumą, bet ir sumažinti energijos sąnaudas. Nemokamas BIOS kodo atnaujinimas, kurio vykdymui nereikalingas nei centrinis procesorius, nei operatyvioji atmintis, sistemai su „Asus Z97“ arba X99 pagrindine plokšte leis  sėkmingai atpažinti tiek PCI-Express, tiek M.2 sąsajas naudojančius NVMe kaupiklius. Pagrindinių plokščių savininkai su „Intel X99“ mikroschemų rinkiniu gali džiaugtis dar labiau – visos „Asus X99“ serijos motininės plokštės palaikys „Asus Hyper Kit“ add-on priedą, kuris užtikrina 32 Gb/s pralaidą bei leis prijungti NVMe protokolą ir SFF-8639 sąsają naudojančius SSD kaupiklius. Nors pranešime minimi tik Z97/X99 mikroschemų rinkiniai, lentelė rodo, kad NVMe palaikymą „Asus“ žada ir H97 pagrindinėms plokštėms.

11 Komentarai

  1. vacoum parašė:

    cia kiek nors susija su vz m.2 PCIe x4 ?

  2. BC00 parašė:

    Taip. Visos Asus X99 turi M.2 PCIe 3.0 x4, į kurį statysis Hyper Kit.

  3. vacoum parašė:

    O kam tas dar HyperKit jei jau yra ultra M.2 ?

    Ir kas dar mSata ir kuo skiriasi nuo eSata ?

  4. BC00 parašė:

    Hyper Kit tam, kad būtų galima prijungti SSD su SFF-9639 jungtim (pvz Intel SSD 750).
    eSATA būna motininės gale, kad būtų galima be baimės greitai atjungti/prijungti įrenginį. BIOSe taip pat galima nustatyti, kad įprastas SATA dirbtų kaip eSATA. mSATA – ta pati SATA III, tik su kita jungtimi. Jei jau gamintojas deda mSATA beveik kaip taisyklė bus, kad pralaidumas bus dalinamasis su kitu SATA lizdu.

  5. vacoum parašė:

    o tai Intel SSD 750 eina pajungti ant asrock extreme 6 ? ar reikia NVMe protokolo ?

  6. BC00 parašė:

    Extreme 6 irgi pilnai palaiko NVMe.

  7. vacoum parašė:

    super, nes kaip tik uzsisakiau extreme6/3.1

    ir paskutinis klausimas. Kodel Intel SSD 75 reikia papildomu jungciu, kai galima tiesiog i ultra M.2 jungti, kaip samsung SM951.

    Ir dekui uz atsakymus 🙂 jie padeda susigaudyti tose jungciu naujovese 🙂 ir ssd standartuose.

  8. BC00 parašė:

    Intel 750 niekaip neįkiši į M.2 be perėjimo, nes 2,5" versija yra su SFF-8639 kištuku. SM951 dabar jau irgi yra du modeliai(su AHCI ir su NVMe), tik abu M.2 lizdą naudoja. Matyt tokį dizainą jau Intel pasirinko.

  9. vacoum parašė:

    pries 3 menesius kai domejausi , tai ultra M.2 jungciai buvo patraukliausias samsung SM951. Kas dabar pagal greiti, patikimuma, ilgaamziskuma ir kaina aisku butu patartinas/patartini SSD jungciai i ultra M.2 tiek tiesiogiai ar per tarpine jungti ?

  10. vacoum parašė:

    uzisakiau samsungo 850 1TB, bet kai zaidimai uzima po 60 gigu jau, tai speju greitai ir jo neuzteks. Tik tas samsungas kazkaip su supportu/garantija siplnokai (SM951).

    kazkaip nuojauta net labai kuzda, kad po metu samsugas 860 pro bus isleistas ir ant ultra M.2 jungties.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.