Ateityje Google Android problema gali tapti virusai

Antivirusinių programų kūrėja Kaspersky teigia, jog virusų pasitaiko ir uždarose platformose, tačiau tos operacinės sistemos, kurių kodas yra laisvai prieinamas, yra tiesiog virusų ir užkrėstų programų kūrėjų rojus. Google Android viena iš tokių.

Anot Kaspersky, Google Android operacinė sistema šiuo metu turi ne mažiau kaip 70 įvairių užkrėstų programų tipų, kurios daugiausiai naudojasi DroidDream kirminu. Pasinaudoję šiuo kirminu, virusų platintojai jūsų išmanųjį telefoną gali valdyti nuotoliniu būdu ir, žinoma, pavogti svarbius jūsų duomenis ar „papildyti“ jūsų telefono sąskaitą.

Google supranta problemą, tačiau rimtų veiksmų kol kas nesiėmė. Jei situacija nesikeis, jau po poros metų, kai Android operacinė sistema taps viena iš populiariausių sistemų, o išmaniuosius telefonus turės beveik kiekvienas vartotojas, virusų grėsme dar labiau padidės.

Ekspertai sako, jog Google reikia pažengti Apple pavyzdžiu ir sugriežtinti Android Market programų įkėlimo politiką. Kitu atveju, išmaniuosiuose telefonuose gali reikėti pradėti naudoti antivirusines programas ir nors problemų su jomis naujausi sprendimai iš ARM ir Qualcomm neturėtų turėti, kurie pasižymės net keturiais branduoliais, tačiau taip visiškai be reikalo bus eikvojama baterijos energija.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.