ATI HD 5700 vaizdo plokščių parduodama daugiau, nei HD 5800

Pasak industrijos šaltinių bei analitikų, tikėtina, kad ATI Radeon HD 5700 serijos vaizdo plokščių yra parduodama žymiai daugiau, nei HD 5800 serijos. Pažymima, jog tai įtakoja ne tik kaina, tačiau ir pasiekiamumas, kuris, HD 5800 serijos atveju, vis dar prastas.

Tiesa, nereikėtų nuvertinti Radeon HD 5700 vaizdo posistemių serijos. Ši pasižymi gana geru kainos/kokybės santykiu ir palaiko visas technologijas, kurias turi ir spartesni naujos kartos gaminiai – tiek DirectX 11, tiek ir Eyefinity. AMD/ATI partneriai teigia, kad vaizdo plokščių gavo nemažai dar diena prieš jų oficialių pasirodymą, tad jų stygiaus nejaučia nepaisant to, kad jos perkamos labai neblogai.

Dėl to reikėtų tik pasveikinti AMD/ATI, nes vidutinės klasės vaizdo plokščių yra parduodama daugiausiai, tad didelis jų parduotas kiekis ir prieinamas pasiekiamumas kompanijai turėtų sunešti didelį kiekį pajamų. Didžiausi gamintojai, tai yra Sapphire, XFX, Powercolor bei kiti, turi daugybę HD 5770 ir HD 5750 vaizdo plokščių. Jų užtenka visoms pasaulio rinkoms, tuo tarpu HD 5870 ir HD 5850 vis dar sunku surasti.

Kompanija tikisi visas problemas išspręsti per dvi ar tris savaites, tačiau mums aiškus vienas dalykas – Radeon HD 5700 serijos ateitis atrodo labai šviesi.

25 Komentarai

  1. Deft parašė:

    Nu ir tiesiog naudojasi vertimo softu, pataiso stilių ir gaunasi tas pats, žmonės gerai verčia ir tiek.
    http://www.fudzilla.com/content/view/16005/1/

  2. pushaz parašė:

    Tai prie ko cia tas overclcok.lt? Visos naujienos is tu paciu \"saltiniu\" eina anyway.

  3. SB parašė:

    Deft>Niekas tokiomis nesamonemis pas mus nesinaudoja. Saltinio informacija isversta + pacio autorio nuomone. Mitas, jog galima pasinaudoti vertimo softu. Tai tiesiog neimanoma.

  4. Deft parašė:

    Kaip kam, kiti lengviau softo stiliu tvarko skaitydami anglišką šaltiniį.
    Pushaz, mintis buvo ta jog SB nucopy pastino iš overclock 😀

  5. pushaz parašė:

    Tai galima taip pat \"nucopint\" is pvz kokio fudzillos ar vr-news..Vertimas butu toks pat,nematau cia tame jokios bedos,ypac kai tie patys overclockers ne savo raso,o vercia,o kad koks zodis cia ar ten taip pat ar ne-maza beda

  6. bronius parašė:

    Tada taisytina ne autorius, o vertejas 😉

  7. SB parašė:

    Deft>>Naujienu as nekopinu. Pastebejau tendencija, kad mano rasliava daznai naudojimasi be leidimo. bronius>>Tai nera tiesa. Yra informacija, kuria gaunu/susirandu ir parasau naujiena taip, kaip noriu.

  8. Megstu parašė:

    Šiuo metu labiausiai nervuojantis šiukšliapuslapis yra http://hardware.xz.lt/news.php

  9. developeris parašė:

    geda man puslapiuose lankytis kurie domeno net savo neturi 🙂

  10. Megstu parašė:

    ne tik domeno neturi, bet ir naujienas visas kopijuoja, ankščiau ir iš mano kopijavo, kol nepasakiau, kad geruoju jam nesibaigs jeigu šaltinio nenurodys, tai vieną naujieną tik parašę su šaltiniu,o toliau ačiū dievui neberašo.

  11. developeris parašė:

    cia yra idiotiu zmoniu bruozas viska kopijuot 🙂 jie galvoja , kad jeigu kazkas turi pasisekima ,tai jie nukopijuos viska 1:1 ir tures toki pati pasisekima 😀
    Patariu as tau nesinervint ir ignoruot tokius nevykelius 🙂

  12. Megstu parašė:

    Aš labai greit jį LANVAI pristatyčiau 😉

  13. developeris parašė:

    jeigu tu zadi kovot su vejo malunais 🙂 tai as tau tik sekmes galiu palinket 🙂

  14. Originalas parašė:

    Išversti, ne tas pats kaip nukopijuoti?

    Ar jūs matėte nors vieną puslapį, kuris imtų taip ir kopijuotų, nesvarbu kokia kalba? Visi naujienų puslapiai, laikraščiai kalba apie tas pačias naujienas, bet ar kas kopijuoja? Ne. Tame ir įdomumas, kad Gizmodo visada parašys apie tą patį bet savaip nei Engadget ar bet kuris kitas puslapis. 🙂

    pvz. aš net neskaitau, jei ten ne autoriaus mintys, o tik kažkas nukopinta, kad ir iš kokio fudzila, bet NUKOPINTA žodis žodin, tik kita kalba ir dažniausiai dar pametant prasmę.

  15. SB parašė:

    Originalas>Tie, kurie moka anglu kalba, ar neturi laiko diskusijoms, nemanau, kad cia daznokai uzsuka, nebent apzvalgu paskaityt. Žodis žodin niekas čia nerašo, tad nematau jokių problemų.

  16. Originalas parašė:

    Aš nekalbu konkrečiai apie technews, bet kartais atsiverti blogeriai.net ar panašų puslapį, ir matai, kad du kart perrašyta naujiena \"žodis žodin\" skirtinguose LT bloguose, ką rašė pvz. Gizmodo autorius. Net jo juokelis angliškas išverstas, kai neturi prasmės LT kalboje. 🙂

    Tiesiog juokinga, kai žmonės taip \’kopina\’.. ir nesupranta, kad jų blogas niekad nebus populiarus, jei jie nieko savo galvoje neturi, arba bent su ja nerašo.

  17. nanoWorld parašė:

    Teoriskai, bet ka pateikiant viesai savo vardu parasyta, naudojantis kitais saltiniais, kitus saltinius butina nurodyti, taigi teoriskai – tai galioja ir naujienoms, nors citavimas ir nera tiesioginis (kitur paskaiciau – parasiau savo zodziais). Praktiskai, tai grieztai ziurima moksliniuose darbuose ar straipsniuose, o kadangi internetas viesa \"erdve\" (kitaip sakant dauguma jo vieso a nemokamo (ne autorizuoto ar mokamo) turinio yra slamstas), jame daznai visi raso kaip nori, o ir sukontroliuoti nera taip paprasta, taigi sakyciau internete tai gal daugiau \"interneto kulturos\" dalykas, bent jau kolkas.

  18. Originalas parašė:

    Ne kultūros, užtenka blogologas atsiversti, ir pamatysi, kad nei vienas kopintojų net į šimtuką populiaresnių blogų nepatenka.

    Laikinai kopijuoja, bet dažniausiai ir užsidaro tokios svetainės labai greitai, net metų neištempusios, nes niekas jų nekaisto. Kadangi nėra ką skaityti, nes nieko nerašoma, o žmonės patys greit susiranda originalų šaltinį.

  19. it_is_me parašė:

    kazkaip naujiena priestarauja kitiems saltiniams:
    http://www.overclockers.ru/hardnews/34732.shtml

  20. Akulla parašė:

    Kartais buna taip, kad ta pacia naujiena paskaitai 2 kartus per diena. Ryte kokioj Fuzdilloj, vakare Technews 🙂

  21. Ndx parašė:

    Nu tai ko noret tos 5800 dar ryskiai perbrantgios

  22. nugat parašė:

    Žinios tam ir yra,kad jos sklistų.
    Reikia tik džiaugtis tuo.

  23. dizaika77 parašė:

    Siaip dabar ATI ziurau zymiai daug geriau pasireiskia, jau apie kaina reiktu biski patylet, nes Nvidia tai Intelio sparnelis, kuris tik kelia kaina del prestizo, o galingumu pasizymi su atsaku i ATI vis paskutine, vien Wt kiek suvartoja tas geforce, dabar tik orientuojuos i ATI!

  24. Pofke parašė:

    Pagaliau ATI. Daug dirbo ir pasieke kazka.
    Se tau kas buna, kai kuri nors kompanija atsikvepia.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.