Atkeliauja nauja „Samsung Galaxy S“ serija

Vasario 20 dieną „Samsung“ pristatė ištisą flotilę savo naujųjų Galaxy serijos telefonų. „Galaxy S10“, „Galaxy S10 Plus“, „Galaxy S10e“ ir „Galaxy S10 5G“ yra kompanijos 2019 metų flagmanų serija, kuria naudotojams siūlomi tokie funkcijų rinkiniai, kaip dvigubos-trigubos kameros, bet įvairūs telefono dydžių ir kainos pasirinkimai, kas leis lengviau rasti sau tinkamą modelį.

Naujieji „Samsung“ telefonai turi bendrą dizainą: metalinį rėmelį, prilaikantį priekinį ir galinį stiklus. Šiemet Galaxy serija puošiasi aliuminio rėmu ir „Gorilla Glass 6“ priekiniu ir galiniu stiklais, kiekvienas jų yra išlenktas.

Kurdami S10 seriją „Samsung“ orientavosi į tris pagrindines funkcijas: ekraną, kamerą ir galingumą.

Naujieji „Galaxy S10“ serijos „Dynamic AMOLED“ ekranai yra ryškesni, turi didesnį kontrastą. Kiekvieno telefono ekrane yra asmenukės kamera, tačiau kiti jutikliai slypi po stiklu; tai „Samsung“ vadina „Infinity-O“ ekranu.

„Samsung Galaxy S10 +“ yra šios serijos flagmanų flagmanas. Jis gali pasigirti dideliu 6,4 colio „Dynamic AMOLED“ ekranu, turinčiu 1440p + skiriamąją gebą, o jo vaizdo kokybė sertifikuota VDE (didelė techninė-mokslinė organizacija, kuri užsiima elektronine ir IT technologija). Po juo slypi pirmasis telefone ultragarsinis pirštų atspaudų skaitytuvas. Dešiniajame viršutiniame kampe sumontuota dviguba asmenukių kamera (10 MP + 8 MP), įrašinėjanti 4K raiškos vaizdo įrašus.

Pagrindinė kamera yra triguba su dvigubu optiniu vaizdo stabilizatoriumi. Tai trijų jutiklių derinys: pagrindinis (77 °) – 12 MP jutiklis su dvigubo taško automatiniu fokusavimu ir optiniu stabilizavimu, diafragma f/1,5-f/2,4; kiti du jutikliai yra 12 MP teleobjektyvas (45 °), turintis automatinį vaizdo stabilizavimą ir plataus kampo (123 °) 16 MP vaizdo kamera su fiksuotu fokusavimu.

„Galaxy S10 +“ varomas „Snapdragon 855“ arba „Exynos 9820“ mikroschemų rinkinio (priklausomai nuo regiono). Standartiškai telefone sumontuota 8GB operatyviosios ir 128GB vidinės atminties, su galimybe praplėsti iki 512 GB „microSD“ kortelėmis (dvigubi SIM modeliai turi hibridinį lizdą).

Telefone yra 4100 mAh akumuliatorius, kurį galima įkrauti naudojant „Adaptive Fast Charge“ laidinę technologiją (suderinama su 15W, QC2.0) arba patobulintą „Fast Wireless Charging 2.0“ (suderinama su „Qi“ ir „PMA“). Šio modelio kaina Europoje priklausomai nuo specifikacijų svyruos nuo 1000 iki 1600 eurų.

  „Samsung Galaxy S10“ yra mažesnė „Plus“ versija. Jis yra kompaktiškesnis su 6,1 colio ekranu, tačiau naudoja tą pačią „Dynamic AMOLED“ technologiją su ultragarsiniu pirštų atspaudų skaitytuvu. Kiti pagrindiniai skirtumai – asmenukės kamera, kuri „Galaxy S10“ yra viena – 10 MP (4K video įrašymas) ir 3400 mAh akumuliatorius, turintis tas pačias laidinio ir belaidžio įkrovimo funkcijas. Šio modelio kaina Europoje priklausomai nuo specifikacijų svyruos nuo 900 iki 1150 eurų.

„Samsung Galaxy S10e“ yra pirmasis  S-flagmanas nuo „Galaxy S7“, turintis plokščiaekranį ekraną. Tai vis dar yra „Dynamic AMOLED“ panelė (5,8 colio) su HDR palaikymu, tačiau ji nukrenta iki 1080p skiriamosios gebos. Šis modelis turi įprastą pirštų atspaudų skaitytuvą. Nugarėlėje sumontuota jau kuklesnė – dviguba kamera, susidedanti iš 12 MP pagrindinio ir 16 MP plataus kampo jutiklių. Asmenukių kamera tokia pat, kaip ir S10 – 10 MP / 4K.

Kaip ir kiti du telefonai, „S10e“ turi stereofoninius garsiakalbius (reguliuojamus AKG), ir „Dolby Atmos“ palaikymą. „Galaxy S10e“ turi  6 GB operatyviosios ir 128 GB vidinės atminties, tačiau taip pat yra 8 GB / 256 GB versija. Šiame modelyje įmontuotas 3,100 mAh akumuliatorius su sparčiu laidiniu ir belaidžiu įkrovimu bei „Wireless PowerShare“. Šio modelio kaina Europoje bus apie 750 eurų.

Visi trys „Samsung Galaxy S10“ modeliai turi LTE ryšį, palaiko naują „Wi-Fi 6“ standartą iki 1,2 Gbps vietinio ryšioturi „Samsung Pay“ su NFC ir MST.

15 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Argi taip sunku išleisti telefoną be priekinės kameros. Tikrai manau, kad daliai žmonių ji niekam nereikalinga.

    • ZeroFM parašė:

      Tiesiog išsidirbinėjimas iš paprasto dalyko . Buvo viskas ok iki tų debiliškų notch , paliktas kraštas kur tilpdavo viskas kas reikia . O labiausiai nervina tai suapvalinti ekrano kampai visiškas idiotizmas …

      • Tinkinimas parašė:

        Dėl suapvalintų ekrano kampų visiškai pritariu. Tikiuosi ši mada greitai praeis, nes, kai ateis laikas pirkti telefoną, nebus iš ko rinktis. MickeyMouse’iškas dizainas užvaldė visus gamintojus.

      • xFiniti64 parašė:

        😀 kai note 9 turejau, rasai kaska su stilusu, ir nuslysta stilusas per ta suapvalinta kampa 😀 O geriausia yra delne laikai ir netycia maigosi kampai, ziuri jutuba bum netycia prasuki ar islenda juostos, o kas ziauriausia kai naujas ragas kaina 1k+ tai noris kokia apsauga ekrano nes nu blin be jos iskart nelaime, cia toks desnis, tai ka plionke, per tuos uzlenkimus neimanoma uzklijuoti ir atsoka, burbuluojasi, taspac su grudintais stiklais, pakaista, pasala, pasiplece pasitrauke, ir atsiranda tarpelis prisivaro dulkiu , visokio velnio, negana to per tuos kampus idelaiai neprisiglaudzia, buna tarpelis viduri ekrano, ir maigai, girdi kaip deformuojasi…

    • pasimetes parašė:

      Pritariu. Aišku, kai kuriems reikia jos, bet jei jau tiek išleidžia skirtingų tel. manau vieną galėtu ir be priekinės padaryti.

    • pasimetes parašė:

      Šiaip, kad jau tiek skirtingų modelių, galėjo leisti patiems pirkėjams susikomplektuoti. 😀

  2. Povilas parašė:

    Mi 9 taip pat naudoja ultrasonic fingerprint scanner. Kuri taip pat vakar pristate, bet technews neparase 😀 o s10/s10+ man asmeniskai grazus.

  3. Strelok parašė:

    samsung fold kaina 2000 usd. EU kaina bus kokie 2300-2400 eur. Va cis tai era kai telefonas brangiau uz mano masina kainuoja ^^

  4. aiwaris parašė:

    bent jau man samsungai mire kol naudos eu regione savo suknistas siuksles Exynos ir dar uz plius kosmine kaina kai pvz USA reg gauna tel su Snapdragon ir jie tikrai n kartu geresni.

  5. G@m3r1s parašė:

    Vienas uz kita baisesni 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.