Atnaujinta „PlayStation 5“ konsolė turi prastesnį aušinimą

Visai neseniai rašėme, kad „Sony“ patyliukais išleido naują „PlayStation 5“ žaidimų konsolių versiją. Kompaniją pasikeitimų sąrašo oficialiai nepateikė ir visi įtarė, kad buvo apkarpytas aušinimas, nes konsolė tapo 300 gramų lengvesne.

Dabar naujausia PS5 versija jau išardyta ir aišku, kad aušinimas yra supaprastintas. Radiatorius yra ne tik sumažintas ir lengvesnis, bet dingo ir apačioje buvusi varinė plokštelė. Taip pat pakeistas ir ventiliatorius, dabar jis yra šiek tiek geresnis, bet negali kompensuoti sumažinto radiatoriaus. Kol kas nėra tikslių matavimų, kiek tokie pasikeitimai padidina lustų temperatūrą, bet naujos konsolės versijos išpučiamas oras yra 3-5 laipsniais Celsijaus didesnis. Todėl galime drąsiai sakyti, kad patys lustai kaista dar daugiau.

4 Komentarai

  1. RokasS8 parašė:

    Dabar senuju ps5 kainos dar labiau pakils

  2. SoTOP parašė:

    Toks skirtumas tarp aušintuvų masės labai keistai atrodo, ypač žinant kad Sony specialiai dėjo skystą metalą kad aušintųsi geriau, o dabar jau perpus nukerpa aušintuvą. Nesuprantama.

    Vienintelis logiškas variantas ateinantis į galvą yra, jog buvo per mažai oro judėjimo optimaliam aušinimui. Bet garsas dėl to bus didesnis tikrai.

  3. EscO parašė:

    What if:
    TSMC nežymiai pagerino tech procesą dėl ko lustai mažiau reiklūs energijai? (bent keliais vatais)
    else
    review padaryti, tai pablogėjusi akustika tikrai nenumuš pardavimų, t.y sony seka AMD keliu (Hot&Loud)
    end if 😀

    • ziogzzz parašė:

      Ta pablogejusi akustika man asmeniskai didele itaka turi! 😉 ps4 pro kaip lektuvas jau uzia, po suneno fortnite zaidimo valandu 🙂 kazkas cia rase jog geriau bus, pries tai buvusiame poste, tai sekmes vyrui mastant toliau, matosi jog gamybineje imoneje nedirbes, vaivorykstes akyse dar, nors dabar visur vaivorykstes, pries jas nieko neturiu, bet kam vaikus vaikintis tai uzmuskite nesuprasiu, visa kita uzskaitau pas juos 😉 LGBT – Lietuvos geriausiu bicu taryba 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.