Atnaujintos RX 6X50 vaizdo plokštės turėtų pasirodyti birželio-liepos laikotarpiu

Jau ne pirmą kartą girdime, kad AMD ruošia savo RX 6000 serijos vaizdo plokščių atnaujinimą. Dabar Greymon55 sako, kad atnaujintos RX 6X50 vaizdo plokštės turėtų būti išleidžiamos birželio-liepos laikotarpiu. Galime tik spekuliuoti, bet, tikriausiai, šios vaizdo plokštės būtų atskleistos „Computex“ parodoje, kuri vyksta vasaros pradžioje.

RX 6X50 grafikos kortos turėtų gauti greitesnę 18 Gbps atmintį, dabar dauguma RX 6000 serijos modelių turi 16 Gbps atmintį. Taip pat gali būti pagerintas pats lustas, jo gamybą perkeliant ant 6 nm litografijos. Esami lustai gaminami naudojant 7 nm litografiją. Seniau tokie perkėlimai kainuodavo brangiai ir jų neapsimokėdavo daryti, bet dabar norint pereiti nuo 7 nm į 6 nm litografiją jokių papildomų darbų atlikti nereikia. Visi gamybos paruošimo darbai yra suderinami su abejomis litografijomis.

AMD dar turėtų išleisti RX 6500 vaizdo plokštę. Kaip teigia Greymon55, tai bus ta pati RX 6400, kurią gauna AMD partneriai jau surinktiems kompiuteriams. Tokiai vaizdo plokštei nereikia papildomo maitinimo, tad kai kuriems pirkėjams tai bus aktualu. RX 6500 kaina turėtų būti 130 USD.

Jei ši informacija apie RX 6X50 atnaujintas vaizdo plokštes yra teisinga tai kyla kitas klausimas. Antroje metų pusėje turėtų būti išleidžiamos naujos kartos RDNA 3 vaizdo plokštės. Jeigu AMD vasarą atnaujiną savo esamą RX 6000 seriją, tai galėtų reikšti, kad RDNA 3 išleidimas yra atidedamas. Kaip ten bus iš tikrųjų parodys tik laikas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.