Atnaujintos „Vega“ žaidėjai negaus?

„WCCFtech“ pasirodė labai įdomus straipsnis apie būsimas AMD vaizdo plokštes žaidėjams, o tuo pačiu ir blogas žinias. „Computex“ parodoje Lisa Su pareiškė, kad žaidėjai tikrai gaus 7 nm grafikos procesorius, bet tada nebuvo pasakyta, kad tai bus „Vega“. „WCCFtech“ mano, kad žaidėjai „Vega“, pagamintos naudojant 7 nm litografiją, tikrai negaus. Pirmasis grafikos procesorius, kuris bus pagamintas naudojant 7 nm, žaidėjams bus „Navi 10“. Bloga žinia, kad tai turėtų įvykti tik už daugiau nei metų – 2019 m. antroje pusėje ar net 2020 metų pradžioje. Tai priklausys nuo daug faktorių, tokių kaip 7 nm techproceso subrendimas ir šio lusto spartos. Pagrindinė žinia yra ta, kad „Navi 10“ nėra aukštos spartos grafikos procesorius, tad tai turėtų būti panašaus segmento vaizdo plokštė kaip kad buvo RX 480.

Po „Navi 10“ greitai sulauksime „Navi 14“. Kol kas neaišku, kokių pagerinimų šis lustas pasiūlys. Tikrasis AMD flagmanas bus „Navi 20“ – šio grafikos procesoriaus reikia laukti 2020-2021 metais. Dar viena naujų „Navi“ grafikos procesorių savybė ta, kad jie nebus grįsti GCN architektūra, kurią naudojo visos vaizdo plokštės nuo HD 7970 laikų.

„WCCFTech“ pateikia ir priežastį, kodėl AMD taip atsiliko grafikos procesorių srityje. Dėl to galėtume kaltinti „Zen“ architektūros kūrimą. „Radeon Technologies Group“ neteko dviejų trečdalių savo inžinierių, kurie buvo perkelti į „Zen“ projektą. Nenuostabu, kad dabar matome tokią stagnaciją AMD grafikos procesorių tobulinime. Tikime, kad AMD sutvarkius finansus, grafikos padalinys vėl funkcionuos tinkamai su reikiamu kiekiu darbuotojų, bet kelių metų pauzė puikiai matoma naujų inovatyvių produktų trūkume.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.