Atskleista, kiek spartos pridės „Base Frequency Boost“ technologija „ASRock“ 400 serijos pagrindinėse plokštėse

Kiek seniau sužinojome, kad dėka Base Frequency Boost technologijos, kuri bus integruota į „ASRock“ 400 („Intel“) serijos pagrindines plokštes, bus įmanoma spartinti naujausios kartos non-K „Comet Lake-S“ procesorius. Technologija veiks „sužaidžiant“ su procesorių galios fazėmis (angl. power states), tokiu būdu leidžiant išlaikyti boost dažnius ilgesnį laiko periodą. Nors tai oficialiai nėra pripažinta spartinimu, tačiau galutinis rezultatas yra panašus į jį, nes išaugs sparta, padidės CPU temperatūros ir VRM grandinei tenkantis stresas.

„Intel“ pozicija šiuo klausimu nėra aiški. Ar šios technologijos taikymas yra legalus, ar jį galės naudoti ir kiti pagrindinių plokščių gamintojai, o galbūt tai liks vien „ASRock“ jurisdikcijoje. Dar įdomiau tai, kad Base Frequency Boost gaus kelios Z390 ir B365 pagrindinės plokštės, kuriose gali veikti 8-os ir 9-os kartų „Core“ procesoriai. 400 serijos pagrindinių plokščių sąrašas ilgas – panašu, kad šią technologiją gaus kone visi modeliai. Kartu gamintojas paviešino, kokį dažnio pranašumą įgaus non-K „Comet Lake-S“ procesoriai aktyvavus Base Frequency Boost technologiją. Skirtumai labai apčiuopiami ir, priklausomai nuo CPU, kinta 400 – 1100 MHz ribose. Didžiausią naudą gaus i9-10900 savininkai, mažiausią – turintys i5-10400. Biudžetiniai i3 modeliai dėl nežinomos priežasties neįtraukti.

2 Komentarai

  1. XMA parašė:

    Kažin ar negaus ASRock per ausį nuo Intelio už tokius dalykus? 😀 Bus Intelis tikrai nepatenkintas 😀

  2. BC00 parašė:

    Visko gali būti, kad uždraus. Jau kartą buvo konfliktas.

    https://www.tomshardware.com/news/asrock-non-z170-bclk-overclocking-motherboards,31362.html

    Šiaip pati funkcija man primena visas MultiCore Enhancement ir kitus atitikmenis, kai K procams Z motinose leidžiama veikti vieno branduolio Turbo dažniu. Čia panašus dalykas vyksta su non-K ir non-Z.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.