Atskleisti ir „Samsung 860 EVO“ serijos SSD kaupikliai

Vakar pasirodė pirmoji informacija apie „860 Pro“ SSD, bet jie daugiau skirti entuziastams, todėl atitinkamai ir kainuoja. Daug didesnio populiarumo susilaukia „EVO“ SSD serija, kuri labiau skirta masėms. Jau turime informacijos ir apie šiuos kaupiklius.

„Samsung 860 EVO“ SSD kaupikliai bus siūlomi trimis formatais: įprastas 2.5“, M.2-2280 ir mSATA. Visi su SATA III (6 Gbps) sąsaja. Visi kaupikliai turės naujausios kartos „Samsung“ 3D VNAND atmintį, kuri yra pagaminta naudojant 10 nm klasės gamybos metodą. Tuo pačiu bus atnaujintas ir kontroleris bei programinė įranga.

Pagal formatą siūlomas talpos:

  • 2,5“: 250 GB, 500 GB, 1 TB, 2 TB ir 4 TB
  • M2: 500 GB, 1 TB ir 2 TB
  • mSATA: 250 GB, 500 GB ir 1 TB

„860 EVO“ kaupikliai suteiks iki 550 MB/s skaitymo ir iki 520 MB/s rašymo greičius. 4K IOPS kiekis skaityme 97 000, o rašyme 88 000. Naujos kartos atmintis turi būti aštuonis kartus ištvermingesnė nei montuota į „850 EVO“ kaupiklius. Kai kurie kaupikliai siūlys iki 2400 TBW reitingą. Kad skaičiai nebūtų tuščias reikalas dar gausime ir 5 metų garantiją.

11 Komentarai

  1. ZeroFM parašė:

    Jau geriau senesne karta pirkt , pigesni , spartesni , garantija tokia pat

    • IFeelYou parašė:

      Ta prasme norėjai pasakyt ir lėtesni (550 vs 540), ir žymiai mažesnis ilgaamžiškumas (dešimtimis kartų), ir pasigailėtinas Cache dydis (3-12GB vs 9-72GB), po kurio jie veikia žymiai lėčiau (120GB net iki 3,5x).
      Senų pirkti visiškai neapsimoka nei per kur. O kainos dar net neaiškios.

      • newdiamond parašė:

        jop mane tai sunervino su tais cache…dydziais

      • ZeroFM parašė:

        Optane 900P Read 2500MB/s Write 2000MB/s
        960 PRO 3500MB/s Write 2100MB/s
        Tai kaip čia išeina kad tokia ,,sraige“ nusipirkai už 2x brangiau ? 😀
        Ilgaamžiškumo kriterijus yra tik vienas – garantijos trukmė . Ir tu niekaip neįtikinsi average user kad kažkoks TBW , kuris nieko jam nesako yra ohoho koks .
        https://www.anandtech.com/show/8747/samsung-ssd-850-evo-review/4 labai puiki lentelė kaip neįmanoma pribaigt paprastam vartotojui SSD .

        • DasMachine parašė:

          Samsungo greiciai yra peak’iniai, Intel stabiliai paduoda tai ka raso. Ir cia tik niekam nesvarbi puse – sequential, random’ai yra zymiai svarbiau ir jie zymiai geresni pas Intel. Samsung zadejo isleist Optane konkurenta ant NAND, bet kolkas jo dar nematyt.

        • IFeelYou parašė:

          Na DasMachine jau kaip ir atsakė. Samsung 960 Pro nuo Intel Optane 900p gauna absoliučiai visuose sintetiniuose testuose (Passmark, Anvils ir kt.), o realybėje apskritai net nėra ką lygint, 4K random greičiuose lenkia visus Samsungus 4-5x.
          http://ssd.userbenchmark.com/SpeedTest/315555/INTEL-SSDPED1D280GA – 1/873 🙂
          Dėl average userio ir TBW sutinku, bet tokių diskų kaip 960 Pro ar 900p average user’is ir neperka manau.
          O garantijos trukmė yra skaičiuojama duomenų kiekiui. Ji gali būti nors ir 100 metų, jeigu tu viršysi atitinkamą perrašymų skaičių – ji paprasčiausiai negalios. Bent jau Samsung. http://www.samsung.com/semiconductor/minisite/ssd/product/consumer/850evo/ > Warranty

          • ZeroFM parašė:

            Realiai 900p negalima su niekuo lyginti nes NĖRA konkurentų toje kainų zonoje 😛 . Čia būtų lygiai tas pats lyginant gtx 1060 vs 1080Ti
            Per 2.5m į savo 850 evo įrašiau 20TB su tikrai ne average user naudojimu tad peržengt ta nustatyta riba reiktų kukliai dar ~15 metų .

            • IFeelYou parašė:

              Sutinku. “Suvartot” tuos TBW yra sunku paprastam naudojime. Nebent ištisai nesustodamas įrašinėtum ten kažką. Tačiau didėjantis TBW parodo ant kiek pažengė SSD diskų technologijos. Ir pagal nutylėjimą galima tikėtis kad diskas turi mažesnę galimybę sugesti jeigu TBW milžiniškas.

  2. tomaxsas parašė:

    Paparastam useriui yra iki lemputės visi šitie nonsense. Nes skirtumo tarp naujų ir senų SSD nepajus. Pats turiu stacionara su Corsair force 3, laptope turėjau org Dell HDD kur tik SATA2 buvo, pakeičiau į OCZ Vector 150, nu ir ką, skirtumo naudojime 0, ir stacionaras su 5 ar daugiau metų senumo SSD veikia taip puikiia kaip ir laptopas. O ir skirtumo tarp atrodo 3m senesnio org Dell SSD ir OCZ vector nepajaučiu. Enterprise ar heavy duty work taip, gal ir jaučiasi, nu bet tik ne eiliniam useriui

    • IFeelYou parašė:

      Realiai tai taip. Bet jeigu žmogus nori naujo kompiuterio ir pvz. atsinaujint nuo HDD į SSD – beveik išimtinai visais atvejais geriau pirkti naujesnę technologiją, nes jos didesnė išliekamoji vertė.

  3. kadarai parašė:

    o isirasius meltdown ir spectre patchus gausi 850 performansa:D

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.