Atskleistos „Intel Comet Lake“ procesorių specifikacijos: 10 branduolių kovai su „Ryzen 3000“

Panašu, kad be dabartinių 9-os kartos „Core“ procesorių kainų mažinimo „Intel“ ruošia papildomą atsaką „Ryzen 3000“ procesoriams. Kitų metų pradžiai „Intel“ turėtų sugebėti paruošti „Comet Lake“ procesorius. Daugelio nusivylimui juose nebus iš pagrindų atnaujintos „Sunny Cove“ architektūros – jie vis dar bus paremti „Skylake“ branduoliais. AMD pozicijas mėlynoji kompanija ketina šturmuoti su i9-10900KF modeliu, kuris turės 10 fizinių branduolių ir 20 gijų. Galima pastebėti, kad visi ateityje planuojami išleisti staliniai „Comet Lake“ procesoriai turės HyperThreading technologiją, o technoliginis gamybos procesas išliks tas pats, t.y. 14 nm, prie kurio dabar yra jau trys pliusai (14+++). Šiuo metu „Intel“ deda visas pastangas kuo greičiau aktyvuoti 10 nm techprocesą mobiliajame segmente, kuriame AMD kol kas neturi 7 nm gaminių.

Nutekintame dokumente taip pat matome dar du 10-ies branduolių procesorius: i9-10800F pasižymės žemesniais dažniais ir turės vos 65 W TDP reitingą, o i9-10900F, kaip ir i9-10900KF, neturės integruotos grafikos, tačiau kainuos ~50 USD pigiau labai nežymiai sumažinto taktinio dažnio sąskaita. Pačių sparčiausių „Comet Lake“ modelių vienas branduolys Turbo Boost režimu sieks arba viršys 5,0 GHz. Deja, bet norintys „Comet Lake“ greičiausiai privalės pasirūpinti ir nauja pagrindine plokšte, kadangi tas pats dokumentas atskleidžia naujos LGA1159 platformos egzistavimą.

8 Komentarai

  1. GreenZebra parašė:

    10branduoliu ir 65W TDP, hmmmm :/ kazkaip nesitiki

  2. Daimonass parašė:

    Internete daug įvairių kalbų apie šitas skaidres. Nemažai teigia, kad čia fake. O kaip ten iš tikrųjų pamatysime po pusmečio.

  3. newdiamond parašė:

    o tai kada materializuosis Intel „supratimas“, kad taip paprastam vartotojui reikalinga vienos gijos galia. Ar cia tipo dabar mada branduoliai ir reikia nugaleti AMD branduoliais 🙂 taip lengviau

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.