Atskleistos AMD Phenom II X6 kainos?

Antro pagal dydį lusto gamintojo centriniai Thuban kodiniu vardu žinomi procesoriai netrukus turėtų pasirodyti ir susigrumti su Intel Core i7 ir Core i5 procesoriais. Jei „nutekėjusios“ kainos yra tikslios, taip neabejotinai ir nutiks.

Vienas iš egzotiškos šalies, Bahreino mažmenininkų teigia, kad AMD visai neseniai pranešė oficialias kainas. Tiesa, pranešime kalbama vos apie du procesorius. Apie mums negirdėtą Phenom II X6 1090T BE, kuris dirbs 3,2GHz dažniu, bei kiek ankščiau minėtą 1055T centrinį procesorių, kuris dirbs 2,8GHz dažniu. Pasak mažmenininko, abu procesoriai kainuos atitinkamai 295 ir 200 JAV dolerių.

Taigi, sparčiausias AMD Phenom II X6 procesorius turėtų kainuoti kiek daugiau nei Intel Core i7 860 procesorius bei lygiai tiek pat, kiek neseniai išleistas Core i7 930 modelis. Tuo tarpu Phenom II X6 1055T konkurentu turėtų būti Core i5 750 procesorius. Vėlgi, kol kas sunku pasakyti, kaip kompanijai seksis šiame „našių procesorių“ segmente, tačiau aišku viena – Phenom II X6 reikalaus 125W energijos, kai konkurentai pritaikyti kompanijos Intel LGA1156 lizdui – 95W energijos.

Ir štai čia pasirodo pirmieji nesutapimai. Kiek ankščiau mes teigėme, kad sparčiausias AMD procesorius bus 1075T, kuris dirbs 3GHz dažniu. Informacija apie Phenom II X6 1055T variantą sutinka, tačiau mažmenininkas nieko nesako apie trečiąjį, lėčiausią X6 1035T modelį. Ar visgi AMD pristatysi net keturis procesorius, kurie turės po šešis branduolius? Atrodo, kad visko iki galo taip ir nesužinosime, tad telieka laukti oficialaus pristatymo.

12 Komentarai

  1. zhaltees parašė:

    Gandai… Kaip ir naujiena, bet tuo pačiu kaip ir ne 🙂

  2. phemark parašė:

    AMD bandys vilioti klientus branduoliu skaiciumi (kas jiem ir pavyks), nors Intel 1 branduolys >> AMD 1 branduolys

  3. dizaika77 parašė:

    Na idomiai cia kaista ta kova, na jei nepacio sparciausio X6 lygiuosis bent jau su core i7 860, tai tikrai core i5 gaus per snapa ir bus arsi kova, aisku core i7 930 ir iki six-core yra labai nusvaigtos kainos ale moki uz toki \"kosmoso\" malonuma, o kam namie reikia tokio kosmoso?? 🙂

  4. crooked parašė:

    del \"kietumo\", nes kaip zinia, kuo daugiau branduoliu tuo \"kietesnis\" esi

  5. Metanabol parašė:

    dizaika77:
    kad pacukai galėtų daugiau laiko stuburus kreivinti namie, žaisdami visokius gta crysius ir kitas nesamones :)… o paskui pamatę, kad jau distrofiją išsivysto, tuomet jau aukomis tampa ir mano, kad PC jų gyvenimo dalis…

  6. Jordan parašė:

    turetu krist phenom II x4 kainos….

  7. alonzo2 parašė:

    Gal truputi padidejus konkurencijai Intel nors kiek numes kainas, nes i7 kainos nesikeicia nuo pristatymo ~1,5m…

  8. jonas parašė:

    @phemark Tu teisus, stai palyginamasis testas, kuomet visas galimybes naudoja Intel procesoriai: http://img363.yfrog.com/i/efficiency.png/

  9. kasharas parašė:

    jei tikėt wikipedia tai turėtų būti 4-i cpu, na o kaip ten yra pamatysim po mėnesio 🙂

  10. Maariux parašė:

    jonai, sintetika ir liks sintetika. Juolab, kad sintetika visuomet buvo palankesne intel, o ypac sandra. Realiai visi 12 branduoliu pasijaucia tik renderinant/konvertuojant (2 pass).
    Kam reikia 6 (12) core ? Siulau pabandyti padirbti su grafika arba video naudojant dual ir jau minetus branduolius. Skirtumas jausis kelis kart.

  11. jonas parašė:

    @Maariux, sintetika, sintetika, bet ji kartais ir parodo procesoriaus galimybes, kuomet yra isspaudziamas visu instrukciju bei architekturiniu skirtumu pranasumas.

  12. zhaltees parašė:

    Na, kad šitame teste pirmauja i7 tai normalu. Tas pats būtų ir video medžiagos apdorojime. Tiesiog Intelio procai su aritmetika, kompiliavimais, encodingu geriau pavaro. Dažniausiai dėl didesnio kešo, už kurį ir mokėt tenka gerokai daugiau.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.