Atskleistos naujos kartos Gorilla Glass charakteristikos

Praėjusią savaitę puikiai mobiliųjų telefonų pirkėjams žinomos kompanijos „Corning“ viceprezidentas Džefris Evensonas (Jeffrey Evenson) pasidalino planais, kurie bus įtraukti į naujos kartos Gorilla Glass gamybą. Pasak daktaro Evensono, visai netolimoje ateityje Gorilla Glass pagerins savo charakteristikas ir pasižymės naujomis savybėmis.

Masasiučetso Technologijų universiteto inicijuotame suvažiavime Evensonas bandė sukelti auditorijos susižavėjimą: naujasis stiklas atlaikys 10 Gpa spaudimą, o tai net 10 000 kartų viršyja dramblio pėdos sukuriamą spaudimą. Gorilla Glass bus 30 kartų labiau permatomas nei distiliuotas vanduo, pasiekiant stubinantį cheminį atsparumą: deguonies molekulės galės įsiskverbti į pirmąjį stiklo milimetrą tik po 30 mlrd. metų. Tuo tarpu geometrinis vientisumas išliks nesuardytu 20 mlrd. Žemės amžių.

Šalia mažai suprantamų skaičių „Corning“ taip pat žada išvystyti antimikrobines ir antiatspindines savybes, kurios mobiliųjų telefonų rinkoje gali būti pritaikytos per artimiausius pora metų. Puoselėjami planai pritaikyti Gorilla Glass ir automobilių gamyboje.

3 Komentarai

  1. PhaNtoM parašė:

    Skaičiai, tai kaip iš knygutės vaikams… Visi tie gorilla iki šiol byra, kaip traškučiai. 🙁 Savo Lumia 720 tikrai saugau, bet jau po ~3sav matau kelis įbrėžimus, aišku, sunkiai randamus, bet – išvada, kad nesunkiai susibraižo. Lieka laukti trečiojo stiklo. 🙂

  2. ZeroFM parašė:

    Evo 3D turiu 1.5m , ekranas kaip naujo , jokių įbrėžimų . Jokių case/dėklų nenaudojau , buvo ir face down į asfaltą iš 50cm aukščio .

  3. pureass parašė:

    mano htc one uzteko vieno nesekmingo kritimo ir viskas- sueizejo stiklas….. Plastmases reikia ne stiklo…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.