B560 serijos pagrindinės plokštės palaikys normalų atminties spartinimą

„Intel“ jau seniai kastravo savo „B“ serijos mikroschemų rinkinius, kad tik kuo daugiau žmonių pirktų „Z“ pagrindines plokštes, kurios ne tik leidžia spartinti procesorių, bet ir suteikia pilnavertį atminties spartinimą. Panašu, kad „B“ mikroschemų rinkinių apribojimas baigsis su B560 pagrindinėmis plokštėmis ir naudotojas galės pakelti atminties dažnį tiek, kiek tik fiziškai galės pasiekti pati atmintis ir pagrindinė plokštė. Tokį spėjimą leidžia daryti nutekėjusi B560 mikroschemų rinkinio aprašymo nuotrauka, kurioje matome, kad atminties dažnis galės būti pakeltas iki DDR4-4000+. Palyginimui, B460 pagrindinės plokštės leidžia atminties dažnį pakelti iki 2933 MHz. Didesnis atminties dažnis suteikia papildomos spartos. Vienose užduotyse atminties įtaka yra didesnė, o kituose mažesnė.

Kitoje nuotraukoje matome H510 mikroschemų rinkinio aprašymą. Su šiomis pagrindinėmis plokštėmis ir toliau atminties dažnis negalės peržengti 2933 MHz.

9 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Yra daug blogiau, kad nemažas kiekis žmonių perka brangią greitą atmintį ir paskui neįjungia XMP.

  2. Lat parašė:

    O kas čia Intelį priverčia taip daryti, konkurencija? :))

  3. newdiamond parašė:

    tai jeigu subujos ARM Apple su Nvisia…tai Intel isvis lauki idomus laikai….
    tai tada isvis jie tures pradeti ne dirbtinai kazka kirpti, o dirbtinai prisukti kazka, kad tik sudomintu rinka

  4. XMA parašė:

    Manau viskas čia yra gerai, Intelis po truputį eina į priekį ir nori pritraukti daugiau žmonių į savo rinką. Dar galėtų padaryti, kad būtų galima spartinti procesorius su atrakintais daugikliais (K serijos) kaip buvo kažkada padarę su H81, H87, B85 chipsetų (Haswell 4-gen). Buvo galima spartinti I7 4790k, 4770k, I5 4690K, 4670k, Pentium G3258. Aišku tik Bios reikėjo atsinaujinti 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.