Baidu augimas lemia Google smukimą

Reuters naujienų agentūra praneša, kad artima monopolinei Google pozicija paieškos tarnybų rinkoje šiek tiek susilpnėjo antrajame ketvirtyje. Per praėjusius tris mėnesius Google sistemos užimamos rinkos dalis nuo 71,1 procento krito iki 69,7. Iš esmės taip atsitiko ne dėl artimiausių konkurentų vakarų pasaulyje, o Kinijos giganto Baidu augimo. Galima prisiminti visus amerikiečių kompanijos nesutarimus su kinų valdžia ir jos kišamus pagalius į Google siekius užsiimti verslu vienoje sparčiausiai augančių pasaulio rinkų.

Šiek tiek netikėtas buvo Google perspėjimas dar šių metų pradžioje, kai per griežtos komunistų valdžios cenzūros ir programišių atakų paskatinta, kompanija svarstė pasitraukimo iš Kinijos galimybę. Visgi buvo pasirinktas kitas kelias – prieigą prie puslapio teikti per iš išorės nekontroliuojamą Hongkongą. Tuo tarpu pagrindinis Google konkurentas Baidu, šiuo metu 4-oji paieškos sistema pasaulyje, su 4,6 procento rinkos dalies jau beveik pasivijo Microsoft (4,8 %) ir Yahoo (5,4 %).

Pasaulinė paieškų sestemose veikiančių reklamų rinka antrajame ketvirtyje pasiekė bendras 6,2 milijardo JAV dolerių pajamas, o tai buvo 2,7 procentų geresni rezultatai, nei pirmaisiais trimis metų mėnesiais.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.