BenQ pristato EW2420 VA LED monitorių

Kompanija BenQ išleidžia naują, LED technologiją turintį, 24 colių LCD monitorių – EW2420 VA LED. Naujasis gaminys pasižymi ne tik mažomis elektros sąnaudomis, plačiiais apžvalgos kampais, bet ir patrauklia kaina.

BenQ EW2420 VA LED naudoja vertikalaus išdėstymo (Vertical Alignment) matricą, kuri leidžia praplėsti monitoriaus apžvalgos kampus iki 178°. Pasak BenQ, šis gaminys pasižymi puikiu vaizdo kontrastu net ir pačiose tamsiausiose scenose. Gamintojas techninėse charakteristikose nurodo net 20,000,000:1 siekiantį dinaminį kontrasto santykį, kai tuo tarpu ryškumo parametrai siekia 250 cd/m². Monitorius palaiko maksimalią 1920×1080 rezoliuciją, naudojant 16:9 formatinį koeficientą, na o vėlinimo laikas atitinka 8ms skaičiuojant pagal GTG (grey to grey). Garsu savininką gali aprūpinti 1.5W stereo garsiakalbiai.

BenQ nusprendė sumontuoti dvi HDMI, D-sub, DVI bei audio išvesties ir įvesties jungtis. Monitorius palaiko BenQ patentuotą Senseye Human Vision technologija, kuri leidžia pasirinkti labiausiai Jūsų poreikiams pritaikytą spalvų kalbravimo metodą. Jų yra net 6: standartinis, filmų ir nuotraukų peržiūros, skirtas žaidimams, sRGB ir Eco. Pastarasis ypač tinka norint sutaupyti kuo daugiau elektros energijos.

Naujasis BenQ EW2420 VA LED Europoje kainuos 186€, jam suteikiama 3 metų garantija.

27 Komentarai

  1. Fostil parašė:

    186eurus? niekur skaiciuko nepraleidai?

  2. daniukas21 parašė:

    manau nepraleido 🙂 parasyta kad patraukli kaina,ner tie led monikai brangus 🙂 naujieji samsungai panasiai kainuoja

  3. Crembo parašė:

    LED tipo LCD LED.. Nieko ypatingo..

  4. ligonis parašė:

    monitorius
    su LED pasvietimu cia, o ne tikras LED displejus

  5. Blexas parašė:

    O koks yra tikras LED diplay? Jeigu nesuprantat apie ka kalba eina tai nelabai suprantu kaip sugebat komentara parasyti

  6. Fndz parašė:

    paima rankas ir paspaudineja klaviaturos klavisus. Taip ir paraso.

    Norejau pasiteiraut kokie rodikliai perkant LED/LCD monitorius/televiorius yra svarbiausi: kuom svarbus kontrasto dydis? Ryskumo dydis? Nes matymo kampas, velinimo laikas, rezulke ir lizdu ivairove tai kaip ir savaime aiskus 🙂

  7. Crembo parašė:

    Blexas >> Tikras LED monitorius yra OLED, kai visas vaizdas yra gaunamas vien iš ledų ir nereikia jokios LCD matricos.

  8. Povilas parašė:

    Crembo: OLED yra tiesiog patobulinta LED technologija. 🙂 taip kad LED yra LED kaip bus OLED, tai ir skaitysis OLED 🙂 o tikras ar netikras LED, tokiu dalyku nera, tik vienos kompanijos naudoja brangesnius diodus kitos paprastesnius ir tiek, ir savas technologijas, visi visokio galo prigamina, tas pats bus ir su OLED. o cia tas pats kad sakyt cia ne tikras LCD 😀 arba pigesnius OLED skaityt \"netikrais\".

  9. Crembo parašė:

    Nusišneki Povilai. LED LCD ekranai yra lygiai tas pats kaip prieš tai buvę LCD ekranai tik pakeistai apšvietimai iš florosentinio į ledus. OLED – patys skleidžia šviesą ir vaizdą, taigi nebelieka tokio dalyko kaip atskiras apšvietimas, kuris yra reikalingas LCD ekranamas.

  10. Povilas parašė:

    kur man pasakyk as nusisnekejau? taip tu teisingai parasei, tas ir yra aisku. OLED – organiniai sviesos diodai, ta medziaga pati isskiria sviesa, na o LED – sviesos diodai. jau dabar gamintojai nebenori vadint LCD LED, nes LCD yra CCFL, tai jei LCD LED pilnai isvertus butu tikra nesamone 🙂 todel ateityje LCD isvis nebebus naudojamas dabar jau daug kur rasoma tik LED.

  11. Spygliuotas parašė:

    Povilai, nustok rašyt vėjus.
    o kalbant labiau į temą, tikiuosi, kad EK vieną dieną ims ir nubaus gamintojus už tokį išsipisinėjimą, kai LCD su LED backlight\’u vadinami tiesiog LED\’ais…

  12. Povilas parašė:

    Spygliuotas: yra tam wikipedija, kiti informaciniai saltiniai kurie labai aiskiai pasako kas yra LED, OLED, taip jau yra nieko nepakeisi:) pasiskaitinek placiau 🙂 cia normalu kad vadinami LED\’ais. kaip pasakysi kur rasau vejus – nustosiu, bet turbut kad neturi ka pats pries pasakyti, nes tai tiesa. nebent tu is tu kurie skirsto tikrus LED nuo netikru 😀 😀

  13. Povilas parašė:

    kad ir cia gali pasiskaityt paprastai ir aiskiai isdestyta http://e-smogas.blogspot.com/2010/02/lcd-led-oled-amoled-kas-tai-yra.html

    http://ontech.blogas.lt/tag/oled o jei nori labiau gilintis i fizika prasom wikipedia :)))

  14. Spygliuotas parašė:

    Povilai,
    visiškas vėjus: „nes LCD yra CCFL, tai jei LCD LED pilnai isvertus butu tikra nesamone todel ateityje LCD isvis nebebus naudojamas dabar jau daug kur rasoma tik LED.“

    o savo wiki… gali nekišt – tai nėra rimtas ir patikimas informacijos šaltinis. eik geriau pats pasidomėk apie šias technologijas… kaip mano buvęs dėstytojas mėgsta sakyt apie kai kuriuos žmones – „ žino daug technologinių žodžių, bet nesupranta ką jie reiškia“… tą patį galiu ir apie tave pasakyt.
    ir LCD ekranus vadinti LED\’ais VISIŠKAI NENORMALU.

  15. Povilas parašė:

    krc nebesigaudai tu, jei tau ten nera patikimu saltiniu, tai tada ka su tavim sneket, is savo galvos trauki? ir kitiems bandai ikist, dar apie destytojus cia kazkokius pradejai.. visi tipiniai LCD monitoriai turi CCFL, jei tau nenormalu tai vadink kaip nori, LCD LED, ar LED, dauguma jau vadina LED\’ais, nes tai trumpiau ir aisku, kad jie yra su LED pasvietimu. o kad lcd ekranas eina tai cia ir taip savaime aisku. zodziu jei neturi prie ko prisikabinet, tai prisikabink prie arklio, jo galva didesne 🙂

  16. algiz parašė:

    I ziguli markes automobili idejus LED lempas jis netampa mersu.. Povilas pasistenk nebuti topu ligio ir nekvarsink galvos kitiems su savo tais led.

  17. Povilas parašė:

    algiz: ka tuom norejai pasakyt biski nesupratau? biski ne i tema visai nusvaigai, pats paskaityk ka parasei:) juokingi tavo palyginimai 😀 vaiku darzelio lygio:)

  18. ironvolf parašė:

    Žodis ne žvirblis! 😀

  19. sangiyaro parašė:

    Povilas>
    Kaip jau tau sake vejus kalbi. Neskiri kas yra LED (OLED) ekranai ir kas yra LCD ekranai. LCD su LED apsvietimu yra vistiek ta pati LCD technologija (vaizda formuoja skystieji kristalai), todel juos neteisinga vadinti LED ekranais, o juos taip vadina del reklamos. Manau geras palyginimas: ant kiek pasikeicia projektoriaus veikimo principas jei pas ji kitokia lempute isuksim. Tuo tarpu LED (OLED) ekranai veikia visai kitu principu ir neturi nei galinio apsvietimo nei skystu kristalu.

  20. Povilas parašė:

    nu tai cia viskas tvarkoj, kam ta pati rasyt, ta puikiai suprantame 🙂 o kaip yra su LED, OLED, pasiskaityk mano pirmame linke viskas parasyta 🙂 dabar pats rasydamas \"LED ( OLED )\" klaidini zmones, nes LED yra pasvietimas, o ne EKRANAS kaip tu sakai :)))))) na o jau OLED yra siek tiek kitaip, bet principas panasus, daugiau domekites 🙂

  21. Povilas parašė:

    CITUOJU \"Trumpinant viską – LED LCD privalumai, lyginant su paprastu LCD:
    * gerokai padidintas regos kampas (geriausiuose modeliuose jis siekia beveik 180 laipsnių su beveik neiškraipytu kontrastu);
    * ryškesnis vaizdas, konrastas kone prilygsta plazminiems kineskopams;
    * teoriškai, jie yra ilgaamžiškesni ir turi pastovesnę spalvų gamą.
    * naujausi modeliai deklaruoja mažesnes energijos sąnaudas.

    Naujesnė LED technologija – OLED (organic light emitting diod). Šio tipo kineskopuose naudojami šviesos diodai, kurių šviesą išskiriantis elektroliuminescencinis sluoksnis susideda iš organinės kilmės medžiagos. Tokio tipo kineskopuose nereikalinga diodinio apšvietimo funkcija, o pačius displėjus galima pagaminti labai plonus. Kol kas, OLED ekranai dažniausiai sutinkami telefonuose, skaitmeninių fotoaparatų ieškikliuose bei įvairiuose buitiniuose prietaisuose. Patys televizoriai, kol kas, yra ženkliai brangesni, bet turintys šio tipo kineskopus jau tituluojami kaip naujausios technologinės mados vėliavnešiai. Neabejotinai, šių ekranų funkcionalumas ir visų kineskopams būdingų skaitinių savybių dydžiai neužilgo juos pavers prietaisais, nuo kurių jau visai greitai lūš visų prekybos centrų lentynos. \"

  22. Spygliuotas parašė:

    Povilai, nustok vieną kartą pezėt nesąmones ir cituot abejotinos reputacijos straipsnių ištraukas. susirask pagaliau normalų informacijos šaltinį ir pasiskaityk kas išties yra LCD, LED ir OLED ekranai.

    p.s.
    1.
    wiki… nerimtas informacijos šaltinis yra todėl, kad straipsnius gali rašyt belenkas. o kai tokie belenkokie, nelabai išmanantys prirašo vėjų, tai po to, tokie kaip tu ir toliau skleidžia vėjus.
    2.
    jei nori sužinot, kaip atrodo „tikras“ LED ekranas – išeik į gatvę ir susirask lauko ekraną, kuriuose paprastai reklamos sukasi.
    3.
    Povilai, tavo pacituotoje rašliavoje apie LCD privalumus su LED\’iniu backlight\’u yra totalus MELAS. sutikti galima būtų tik su paskutiniuoju punktu – el. energijos sąnaudos. o visi kiti punktai yra reklaminis melas ir tiek.

  23. Povilas parašė:

    tu ne pilno proto :))) nes pezi, bile pepezet, o faktu 0 … :))) tai gal pasilik tuos savo isitikinimus sau 🙂 nes tau viskas tik reklamos, o kaip reik konstatuot fakta tai veli beleka kaip pvz – pries tai tavo visas postas. 🙂 sitas geriausias buvo :DD \"LCD privalumus su LED\’iniu backlight\’u yra totalus MELAS. sutikti galima būtų tik su paskutiniuoju punktu – el. energijos sąnaudos. o visi kiti punktai yra reklaminis melas ir tiek…\" ;))) o reklamos visada bus. turbut net testu neapzvelges monitoriu su LED ir papastu CCFL, apgailetinas tu man. ir jei matai skirtuma tik elektros suvartojime, tai ka jau padarysi… ne visi zmones vienodai mato skirtumus.

    PS: i lauko ekranus mes nepretenduojam, o tu cia lygini lauko ekranus su monitoriais, neblogai. ir panasu kad tau labiau reiktu informaciniu saltiniu pasieskoti.

  24. Spygliuotas parašė:

    1. apžvalgos kampą „apsprendžia“ ne backlight\’as, o būtent LCD matrica.
    2. Kontrastingumas taip pat priklauso nuo matricos, o ne nuo backlight\’o.
    3. Apie spalvas… Pasakyta buvo nesąmonė. Tiek šviesos diodų, tiek liuminescencinių lempų spalvų temperatūros gali būti įvairios (šiuo atveju ir gelsvos spalvos, ir visiškai baltos), tad negalima teigti, kad ekranai pasižymi platesne spalvų gama dėl to, jog šviesos diodai šviečia balčiau (ką ne kartą teko skaityt įvairiose reklamose).

    O kalbant apie testus. Ką žmonės nori matyti, tą ir mato. Kai bus padarytas testas su identiškais ekranais, identiškom LCD matricom, tik su skirtingomis lempomis galiniam apšvietimui, tada ir bus galima kažką lygint. o dabar bepigu paimt ekraną su galiniu LED backlight\’u, kuriame yra „sumontuota“ IR PAŽANGESNĖ LCD matrica, ir teigt, kad visi privalumai tik dėl LED\’ų.

    p.s.
    pats turiu kompiuterį, kurio LCD ekranui pašviesti naudojami šviesos diodai ir galiu pasakyt, kad spalvos žymiai blankesnės, atkuriamų spalvų gama žymiai kuklesnė, nei turimo kito LCD monitoriaus su CCFL lempom.

    p.p.s.
    kalbant apie lauko ekranus – tau buvo duotas tik pvz, kad suprastum kokias nesąmones šneki, vadindamas LCD ekranus LED\’iniais ekranais.

  25. ironvolf parašė:

    Nuo jūsų ginčų, vienas kito įžeidinėjimo ir postų skaičiaus, LED technologija nei pagerėjo, nei pablogėjo 🙂 Tad kokia to nauda?

  26. Povilas parašė:

    spygliuotas: visu pirma issiaiskink kokiu principu veikia LCD su CCFL pasvietimu, o paskui kaip veikia su LED pasvietimu. nu as jau sakiau kad tu neskiri skirtumu, nes jei kalbeti apie juos, tai pas LED yra zymiai sodresne, gilesne juoda spalva, nes ledu pagalba, gali isvis isjungt tas vietas, arba tik pritemdint, kas suteikia zymiai aiskesni, detalesni ir didesni kontrastinguma. nera to \"nublukimo\" kaip pas iprastus LCD, juodos detales, jau nebe juodos.

  27. Spygliuotas parašė:

    Povilai, sakau, kad per daug reklamos prisiskaitei.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.