Beveik trečdalis nešiojamų kompiuterių komplektuojami su SSD kaupikliais

Naujausi tyrimai atskleidė, kad beveik trečdalis šiuo metu vartotojams siūlomų nešiojamų kompiuterių kaip pirminį informacijos kaupiklį naudoja SSD. Paskutiniais metais drastiškai sumažėjus NAND atminties kainoms, prognozuojama, kad SSD kaupiklių migracija į nešiojamus įrenginius nesustos.

Šiuo metu trys pagrindiniai NAND gamintojai, įskaitant „Micron“, „SK Hynix“ ir „Toshiba“, dėka planarinės 15 ir 16 nm gamybos technologijos gerokai apkarpė galutines SSD kaupikliių kainas, tačiau 50 USD už 128 GB ir 90 USD už 256 GB talpos SSD kaupiklius biudžetinių kompiuterių gamintojams vis dar yra pernelyg daug.

„DRAMeXchange“ vadovybėje dirbančio Sean Yang nuomone, OEM 'ui skirtų SSD kaupiklių kainos ir toliau mažės, mat NAND gamintojai vis intensyviau savo produktams taiko ypač pigią TLC atmintį. Pozityviai nuteikia ir „Samsung“ plėtojama 3D V-NAND atmintis, kurios gamybos kaštai taip pat nedideli. „DRAMeXchange“ paskaičiavimais, kas antras nešiojamasis kompiuteris turės SSD kaupiklį jau 2017 metais, taip pat numatomas didesnis M.2 formato kaupiklių proveržis, o šių metų pabaigoje PCI-e magistrale paremtų SSD pyrago dalis turėtų pasiekti net 20 procentų.

4 Komentarai

  1. Mekis parašė:

    Tai net du trecdaliai su tais senais hardais? Ot naujiena, cia siaubas.

  2. BC00 parašė:

    Neaišku prie kurių SSHD priskiriami…

  3. Jordan parašė:

    O ko tu tikiesi juk didzioji notebooku dalis butent biudzetiniai i kuriuos ssd niekas nededa.

  4. Stipena parašė:

    Man labiau įdomu ar Lietuvoje iš visų parduodamų nešiojamų kompiuterių bent 5% sudaro su SSD?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.