„Bitcoin“ kaina peršoko 20 000 USD ribą ir yra didžiausia istorijoje

Vakar geriausiai žinoma kripto valiuta, „Bitcoin“, pasiekė savo aukščiausią kainą istorijoje. „Bitcoin“ kaina po kelių savaičių bandymų perkopė 20 000 USD, bet ir tai nebuvo pabaiga. Kaina kilo ir toliau ir dabar yra didesnė nei 22 000 USD (rašymo metu). Nors ateities niekas negali prognozuoti, bet dauguma analitikų sako, kad tai tik kilimo pradžia, o 2021 metai BTC kaina turėtų pasiekti 100 000 USD, o vėliau priartėti prie 300 000 USD. Suprantama, visada lengva prognozuoti, bet kaip bus iš tikrųjų parodys tik laikas. Jei kas ir norite investuoti į „Bitcoin“, niekada neskirkite didesnės sumos nei galite prarasti.

Daugeliui kyla klausimas, kodėl taip stipriai pabrango „Bitcoin“. Tam yra daug priežasčių, bet pagrindinės iš jų yra didelis institucijų dėmesys, netikrumas dėl centrinių bankų veiklos, kai spausdinamas didelis kiekis pinigų ir valiutos nuvertėja, o taip pat tikėjimas pačiu „Bitcoin“. Tokia institucija kaip „Grayscale“ jau seniai perka daugiau „Bitcoin“ nei iškasama. Rudenį savo „Bitcoin“ maišus pildė ir toks gigantas kaip „PayPal“ ir siūlo BTC įsigyti savo klientams. Taip pat yra ir daugelis kitų institucijų, kurios savo pinigų rezervus nusprendė laikyti „Bitcoin“ pavidalu, nes paprasti pinigai tiesiog nuvertėja.

Žinoma, „Bitcoin“ vertė gali staigiai kilusi staigiai ir nukristi. Tai dar nėra labai subrendusi rinka ir nestabilumas yra labai didelis.

39 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    23,441 šiuo metu 😀

  2. Daimonass parašė:

    Kuo aukščiau kils, tuo žemiau kris 😀

  3. nemesis parašė:

    Kokie skirtumai yra tarp BTC ir finansinės piramidės kas nors gali pasakyti?

    • ToBeX parašė:

      Pasakyk nors vieną panašumą, tada pasakysiu skirtumus 🙂

      • nemesis parašė:

        1. Vertė kyla priklausomai ar žmonės neša pinigus į sistemą ar iš jos traukia. Pirmas atėjai su centu tu jau milijonierius, atėjai su 20.000EUR pardavei už 3.000EUR tu jau skolininkas.
        2. Nuolat žadamas šviesus rytojus kad va pasieks 300.000EUR, milijoną ir t.t.
        3. Kaip valiuta bevertė nes kaina svyruoja sekundėmis.
        4. Kaip valiuta bevertė nes pervedimas užtrunka paromis.
        5. Kaip valiuta bevertė nes pasakykit parduotuves kur galima apsipirkti BTC. caseking.de buvo galima prieš tris metus, o dabar?
        6. Niekas neduos rankos nukirsti kad po savaitės BTC vertė nebus 1000EUR ar 1EUR centas? Nes kaip pakilo nuo cento, taip iki cento ir nukristi gali.
        6. Lygiai tokia pati finansinė piramidė yra popieriukai kuriuos vadiname pinigais, tik tiek kad už jų bent stovi valstybė. O kas stovi už BTC? Atsakymas yra – NIEKAS, na arba svajotojai šviesesniu rytojumi youtube lemonierių prisžiūrėję.
        7. Kai investuoji į įmonę, tu žinai kas už jos stovi, ką jie gamina, parduoda, planai ateičiai yra, finansiniai rodikliai ir t.t. O kas čia yra gaminama konkrečiai jei tai yra investicija?

        Kokią praktinę paskirtį BTC dabar išvis turi be špekuliavimo perku/parduodu?

        Mano nuomonė tokia. Nežinau ar ji teisinga.

        • Povilas parašė:

          Na kaip cia pasakius, as ir nezinau kodel btc taip garbinamas, nes yra daug kitu altcoinu ir pigesnems transakcijomis. Na esme cia panasi kaip ir visu akciju ir pan dalyku, viskas priklauso nuo paklausos ir pasiulos. Kas investuoja long term, o traderiam nesvarbu kiek btc kainuoja ar 100usd ar 1mil. Jie ziuriu kaip rinka juda taip ir prekiauja. Na pvz vienos is populiariausiu ir sakoma saugiausiu jav sp500 akciju irgi paskirtis pirkt parduot, tik crypto rinka priskiriama prie super rizikingiausiu.

        • EgidijusL parašė:

          5. Apsipirkti galima net Lietuvoje, varle.lt 😉

          • nemesis parašė:

            Aišku. Nežinojau. Bet vistiek kripto priimančių parduotuvių yra kiek? 100 kartų mažiau nei tiesiog EUR? 1000 kartų? O pavedimas pasiekia kaip ir banko pavedimu iškart ar po 3 dienų dar kažin?

            • Povilas parašė:

              Siaip crypto bus gerai ateityje, nes daug ka isprestu, bet cia su laiku bus matyti, kaip sakoma kazkas ir vaziuojancia transporto priemone be arklio netikejo. Btc galima sakyt yra open source, prie jo developinimo, gali betkas prisideti.

              • nemesis parašė:

                O ką išspręstų valiuta kurios vertė laike kinta pagal vėjo kryptį ir stiprumą nežinomam pasaulio taške? Kuom ta valiuta yra padengta? Seniau pinigus dengvavo auksu, dabar valstybės pažadu. O čia padengta kaimo Jurgio, kurio niekas nematė pažadu? Bet kažkas įdėjo pinigų, visi pagavo mintį kad čia yra pinigų darymo mašina kaip finansinėj piramidėj ir pirmyn į bankrotą?
                Aš asmeniškai nesuprantu ir aukso/deimantų. man jie atrodo tokia pati piramidė. Pasakė kad retas daiktas ir turi vertę ir turi tikėti žmonės. Kuo tiki niekas nežino, bet tiki kad vertė yra…

                Kaip išvis vertinate BTC? Tai yra valiuta, bankas ar investicija kaip į kokią įmonę? Ar viskas viename?

                • Povilas parašė:

                  Vienas is pagrindiniu geriausiu dalyku yra decentralizavimas ( kai valiutos nevaldo jokie bankai, imone ir t.t ) taip pat negalima prispausdint, suklastot, kiekviena transakcija yra saugoma ir irasoma blockchain grandineje, ir kiekvienas gali ja patikrinti, Bet cia tolima ateitis, arba prigis arba ne. Btc skaitmenine valiuta, kuri paremta zmoniu pasiula paklausa, pasitikejimu/tikejimu.

                • Atavar parašė:

                  Na tau reikėtų pradėti nuo to, kad pasigooglinti, kas yra finansinė piramidė. Nes dabar pastoviai kartoji terminą, bet visiškai pro šalį.
                  P.S. Teslos akcijos irgi patenka į finansinės piramidės apibžėžimą pagal tavo apibūdinimus.
                  P.S.S Jei bandai filosofuoti, tai aplamai niekas neturi jokios vertės pasaulyje, nes viskas yra paremta tikėjimu, kad tai turi kažkokią konkrečią vertę. O jei žiūrėt labai labai paprastai, tai vertę formuoja paklausos/pasiūlos santykis. Auksas turės nulinę vertę vienišam iš troškulio mirštančiam žmogui dykumoje.
                  P.S.ssss. Bitcoino dabartinį kilimą lemia ateinantys stambių finansinių institucijų pinigai. O ateina jie todėl, kad bitcoinas savo esme yra defliacinė valiuta. O dėl į rinką liejamo milžiniško spausdintų pinigų kiekio (skatinimo programos tiek JAV, tiek EU), pasaulio ateinančius 2-3metus laukia didelė infliacija. Rinkoje gi yra pinigų perteklius. Jų didelės finansinės institucijos tiesiog neturi kur padėti tam, kad bent jau išeiti ant nulio, arba į nedidelį minusą įskaitant infliaciją. O bitcoinas jau įrodė, kad pajėgus išgyventi tiek valstybinius suvaržymus, tiek finansines krizes. Crypto ATM kiekis pasaulyje auga, trečio pasaulio šalyse cripto valiutos jau senokai yra pasidarę saugesnis pinigų laikymo/gabebino/pervedimo įrankis nei vietinės finansinės institucijos ar valiutos. Taigi kas tau yra bitcoinas priklauso nuo to – kas tu esi.

                • nemesis parašė:

                  Įdomu buvo išgirsti skirtingas nuomones. Aš atsakymo nežinau, bet kritiškai vertinant man panašumų į finansinę piramidę yra labai daug ir kol kas aš juos vertinu kaip ją. Tie kas panašumų nemato, kaip suprantu ten jau didelius pinigus suinvestavę ir labai greit bus milijardieriais…

                  Man 1 BTC yra 1 nakometa sertifikatas ir tiek. Kad ir nakometos finansinėje piramidėje bus uždirbusių tai čia faktas, bet uždirbusių bus vienetai o pralošusių tūkstančiai…

    • StrelokRTX parašė:

      Abu yra ‘free money’ if you are brave enough

    • ToBeX parašė:

      Iš išvardinto sąrašo, nei vienas punktas nesusijąs su finansine piramide išskyrus sugalvotus, o ne faktus.
      BTC yra ne išgalvota valiuta o priklausanti nuo atlikto darbo už kurį ir gaunamas atlygis.
      Pirmi pradėją kas atliko didelę darbo dalį, mažais resursais dėl to dabar ir jų įdirbis vertinamas proporcingai gerai.
      Realiai viskas ganėtinai paprastai paaiškinama „nuomoji savo techniką atlikti tam tikram darbui“

      • nemesis parašė:

        O kokį darbą daro jei ne paslaptis? Įsivaizduojamą? Įsivaizduojamą valiutą supportina? Aš dar suprasčiau jei čia kokius baltymus lankstytų ar ką naudingo darytų, o dabar?
        Jei ta valiuta yra už darbą, kodėl tą patį darbą padaręs žmogus priklausomai nuo laiko gauna skirtingą užmokestį? Kam išvis eiti dirbti kai moka mažai? Kam išvis dirbti jei random atlyginimas? Kas eitų į darbą jei sakytų gausi gal 1EUR, gal 500EUR, gal 2000EUR?
        „Realiai viskas ganėtinai paprastai paaiškinama „nuomoji savo techniką atlikti tam tikram darbui“ tai BTC ne kripto valiuta pasirodo išvis, o įrangos nuoma?

        Aš sakau kad galiu klysti, bet žiūrint kritiškai požymių kad tai yra finansinė piramidė mano nuomone yra labai ir labai daug. Atvedi į sistemą naujus EUR, vertė ale kyla, EUR bėga iš sistemos – krenta. Į finansinę piramidę kai ateina nauji nariai irgi viskas kyla, o kai išeinančių daugiau nei ateinančių pareina šakutės…

      • kernelis parašė:

        Jeigu darba laikom skaiciavimais ir aparatura, tai pirmi pradeje jo maziausiai idejo, nes sudetingumas buvo mazas 🙂

      • sqt3ris parašė:

        Na 2 pirmi kaip pirstu i aki seip. Esu pats dalyvaves ir uzdirbes is to 🙂 O btc rado biblijoi kazkas ar kaip ? Bet net ir tuo atveju butu kazkas sugalvojas ir parases ta ideja.

  4. icebullet parašė:

    Nezinau, kuo cia viskas baigsis, bet, manau, koki 100 eur reiktu paaukoti. Ziurint i tai kaip i loterija. Aisku ne dabar, bet per sekanti nuvertejima. Tada geriausia butu pamirsti sita „investicija“ kokiems 5 metams. Tikimybe islosti tikrai didesne nei teleloto.

    • icebullet parašė:

      Arba dar geresne strategija butu palaukti kol 100 eur pakils iki 200 eur, tada savo 100 euru issiimti, o likusi 100 pamirsti 5 metams 🙂 Pamenu norejau taip suzaisti pries metus berods, kai kaina buvo ~11k, tai siandien jau buciau issiemes savo 100 ir toliau buciau zaides dykai. Gaila pagailejau tada to 100.

      • Povilas parašė:

        Neverta i btc kist 100euru. Labiau apsimoka stakint tam tikrus altcoin uz kuriuos duoda dividentus, vienas is ju ICX, i menesi uz holdinima gaunu 30usd. Kuriuos galiu isigrynint, pirkt ta pati btc, ar kitas kriptovaliutas.

      • nemesis parašė:

        Labai panašiai galvojau. Kai ~11.000EUR buvo (2019m. viduryje) pirkau už 700EUR 0.06BTC per revolut, buvo nukritę po to iki 400EUR+ svarsčiau atsiimti su minusu bet neatsiėmiau, pardaviau per du kartus dabar už 930EUR. 230EUR bonuso (revolut pirkimo ir pardavimo skirtumas skiriasi vos ne per 700EUR už BTC ir kaina Revolut labai atsilieka nuo kraken).
        Turiu 0.04BTC krakene iš kasimo laikų, nejudinu, dabar ~750EUR vertė, bet galiu pasakyti kad su tokiom sumom mažai ką išloši, jei pakyla dukart tai kelis eur pasiimi papildomai ir tiek. Aišku kur investuoti 700EUR ir po pusantrų metų paimti 900EUR+ aš irgi nežinau. Nežinau net kur 10% metinių palūkanų gauti, nežinau net 5% kur gauti 😀

        Tikėtis kad BTC įdėsi 100EUR, o paimsi 10.000EUR nežinau ar išvis verta. O rizika mano nuomone tikrai labai didelė yra čia ir kaip rašė straipsnyje dėti ten tokią sumą kurią negaila prarasti. Bet su tiek kiek negaila prarasti, gan didelės sėkmės atveju, gausi realiai nieko nekeičiantį pelną. O visi dabar vaikosi lambordžinių kripo milijonierių…

        • Povilas parašė:

          Icx metines palukanos 12-13proc.

          • nemesis parašė:

            Čia apie vieną iš kriptovaliutų ICON (ICX) kalba? Kurios kaina 2018 m. buvo ~10EUR, o dabar ~0.3EUR? https://coinmarketcap.com/currencies/icon/

            • Povilas parašė:

              Taip. Zinoma ten po metu gali nukrist/pakilt tavo valiuta, tai net jei ir bendram vaizde gali but minuse, bet tavo valiutos vienetai vistiek kaupsis. Na cia reikia ziuret kaip i investicija labiau, o ne spekuliavima. Nes rinkoje toks dalykas, yra nuosmukiai ir kilimai, as kazkada ju nemazai pirkau po 0.11usd, pernai rodos. Ir apskritai kartais paziuriu savo acc tai ten sokineja – 1000usd 😀 bet altcoin yra beda, nes patys devai, gali tiesiog sakyt sorry nepaejo cia mums. O btc manau stabilesne, bet dividentu neduoda, kas man yra didelis minusas ( na duoda jei mainini, bet cia kita sfera )

        • icebullet parašė:

          Na cia poziurio klausimas, as pvz. zinau daug zmoniu, kurie kas savaite perka po 2-3 teleloto bilietus (tikimybe kazka laimeti artima 0). Argi nebutu naudingiau ta ~1k isleista beprasmiskai ideti cia? Arba pvz. meti gert ir rukyt ir tuos pinigus sukisi i bitcoin. Prarasi, tai prarasi, uz tai atsikratysi praleistos progos grauzaties busi sveikesnis 🙂 As ziuriu i tai kaip i pramoga (vietoj kazino ar loteriju, kur visada pralosi). Todel net ir menkas pliusas nuteiktu smagiai. Zinoma visada atsiras idiotu, kurie pasiims 10k paskola bitcoinams pirkti ir dar, ko gero, hyp’o metu. Kas del 100 eur > 10k, cia yra labai jau long shot, todel ir noreciau pirmiausia issimti savo investicija, o tada koks man skirtumas ar tas BC zlugs ar suklestes? Be to, manau, kad BC kaina niekada nenukris iki 1ct, nes tai yra pirma kriptovaliuta, nuo ko viskas ir prasidejo, bet vis dar veikia. Istorijos su pica ir lambo palaikys hype’a sioki toki dar artimiausius 20 metu, manau. I kitas crypto valiutas tikrai nekisciau nei 100 eur, nes viena diena yra, o kita jau gal ir nebus. Tarkim krachas, krenta drastiskai. Bet visada liks tokiu, kurie savo sunkiai sukaupta 1BC uz 1eur neparduos, nes bus skaites apie pica ar pamesta HDD su keliais simtais BC? Zodziu, jis nebegali kristi iki 1ct, IMHO.

          • ojojoj parašė:

            Investuotum i auksa, o ne i tokias nesamones + dar kitus „mokai“ kaip daryti.

            • icebullet parašė:

              Jeigu noreciau investuoti, tai daryciau i akcijas, kuo platesniam spektre. Ir tada kalba neitu apie 100 eur. (dienos uzdarbis). As i BC ziuriu kaip i loterija, o ne i investicija. I auksa investuoti yra labai konservatyvu, maza graza. O del mokymo, manau, kad sio forumo dalyviu tikrai nereikia mokyti, cia ne delfi.

          • Povilas parašė:

            Na taip BTC pirmoji valiuta ir tokia pati lyg ir saugiausia turetu buti, bet jei pataikytum ant altcoino per kazkada busima altcoin rally, tai gali is to 100eur pasidaryt daugiau x nei i BTC idedamas 100eur ir nezinia kiek laiko lauksi kol butu 2x, na ir cia 100eur, sakyciau nereiksminga, tad jei sakai ziuri kaip i loterija, tai tik i altcoin. Nes vistiek jei btc uzsipompuos, nuo jo pinigai nuseda ant altcoinu. tai cia tik mano tokia nuomone su tuo 100eur, jei nori pagamblint:) o dar geriau, gal tikrai tiesiog smagiai casino laika praleist 😀

  5. Povilas parašė:

    Na reikejo pirkt koki 1 btc kai nukrito iki 3k ir dabar parduot, tai jau skaitytumeisi geras traderis 😀

    • Atavar parašė:

      Niekas nežino, ar kaina kils, ar kris. IR kiek ji kils, arba kris. Čia ne treiderio o lošėjo apibūdinimas 🙂 Nes tau dabar gali atrodyti, kad tai labai geras sandoris pirkt po 3k, parduot po 23k, bet lygiai taip pat galvojo tie kurie pirko picas už 200k bitcoinų…

      • ToBeX parašė:

        aš ir dabar manau, kad tos picos buvo geras dealas.
        Tuo metu, už mažiau išleistų pinigų (elektra) gavo didesnės vertės produktą (pica)
        Jei man BTC ar kita kripto valiuta per mėnesį neša grubiai, kad ir 50e~, tai man per metus papildomi 600e nemaišo. Ir man tikrai neįdomu, kas būtų jeigu būtų. Atsiimi, kiek kainavo elektra ir visa kita tik pliusas, gali kas mėnesį kavinėj išleist, arba bandyt pasilikt iki pensijos, bet tu nieko neprarandi, ko „neturėjai“

  6. Povilas parašė:

    O beje zinote kad pats rizikingiausias dalykas yra neinvestuoti niekur? Zinoma tureti santaupu reikia, pavalgyti ir butiniausiems dalykams kad uztektu kokiems 12 menesiu laiko, jei tuo metu negautum pajamu.

    • kernelis parašė:

      Turi normalu saltini (ne opinion piece ar is kripto saitu) tai paremti? 🙂 Noreciau pamatyti skaiciavimus, kaip investavimas i crypto yra maziau rizikingas, nei joks investavimas.

      • Atavar parašė:

        Povilas kalbėjo apie investavimą, o ne investavimą tik į crypto. Pinigų dėjimas į vieną poziciją, neturi nieko bendro su investavimu. Investavimas – tai investicijų išskaidymas į daug (konservatyvus variantas 10-15 ir daugiau) skirtingų pozicijų, jas proprciškai dalinant pagal rizikos laipsnį.
        Ir jis teisus su savo posakiu.

      • Povilas parašė:

        Jo, tai nebutinai crypto, tai gali buti senas auto, butas, garazas ir t.t.

      • ToBeX parašė:

        Net pensijų kaupimas paremtas investavimu. ir pats renkiesi, kiek investuosi saugiai, kiek rizikingai. Pažiūrėk savo ataskaitą, saugiai investuoti 700e atnešė 723e, rizikingai investuoti 300e atnešė 480e. Tai aišku nekeisi plano ir viską ant rizikingų, nes gali būt ir 0, bet turėsi (galbūt) bent tuos 723e, o gal viską ką investavo nepasiteisins…

  7. SarzzeR parašė:

    Man tos kirpto valiutos per daug nestabilios. Aš vis tiek mieliau lieku prie įprasto investavimo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.