BIOS mikroschemų dydžiai beveik visada žlugdo AMD pažadą dėl atgalinio „Zen 2“ suderinamumo

Išleisdama pirmuosius „Ryzen“ procesorius AMD žadėjo, kad net būsimi procesoriai veiks pirmo leidimo X370 ar B350 pagrindinėse plokštėse. Panašu, kad šio pažado pagrindinių plokščių gamintojai negalės išpildyti vien dėl to, kad panaudota per maža BIOS mikroschema. Dauguma 300 serijos AM4 pagrindinių plokščių turi 16 MB BIOS ROM, tokias pats BIOS mikroschemas turi ir kai kurios 400 serijos pagrindinės plokštės, tad neaišku kiek iš jų gaus atnaujintą BIOS su „Zen 2“ palaikymu. Visos X570 AM4 pagrindinės plokštės jau turi 32 MB BIOS mikroschemas. Įdomu, kad naujausios pagrindinės plokštės nepalaikys „Bristol Ridge“, „Summit Ridge“ ir „Raven Ridge“ procesorių.

MSI atskleidė, ką daro norėdama naują AGESA ComboAM4 1.0.0.3a mikrokodą sutalpinti į 16 MB laikmeną. Pirmiausia atsisakoma senų A serijos „Athlon“ procesorių palaikymo („Bristol Ridge“). Antra, išmetamas RAID modulis, tad su nauju BIOS SATA RAID nebeveiks. Trečia, norint sutaupyti vietos apkarpytas BIOS funkcionalumas. Vietoj „Click BIOS 5“ bus pateikiama apkarpyta BIOS versija su žemos rezoliucijos naudotojo sąsaja.

Dėl tokių apkarpytų BIOS dabar rekomenduojama vengti BIOS atnaujinimo senoms AM4 pagrindinėms plokštėms jei nebus naudojamas 3-ios kartos „Ryzen“ procesorius, nes vietoje funkcionalaus BIOS galime gauti apkarpytą versiją.

8 Komentarai

  1. Evaldino parašė:

    AMD paveikslėlyje lygtais visi G450 „compatible“, bet tekste parašyta, kad ne visi.
    paieškojau, visų rekomenduojamas B450 Tomahawk irgi 16MB.. bet suppport site prie BIOS update dėl R3000 nerašo apie apkarpymus..

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Sunku ką pasakyti, realiai žinosim kai kas iš tikro išbandys B450 ar X470 motinines su 16 MB BIOS. Kiek aš suprantu į 16 MB BIOS viskas tilpti negali, tai kažkokie apkarpymai bus. Jei ten senų 28 nm procų palaikymo atsisako, bent aš bėdos nematau, bet vis tiek tai nėra labai gerai, bus žmonių kur susidurs su problemomis.

  2. gedz parašė:

    Bent jau su mano pries ~metus pirkta gigabyte GA-AX370M-DS3H, atrodytu, nebutu jokiu problemu, yra isleistas naujas bios, kuris palaiko visus isleistus ryzen 3000, bet jau nepalaiko A6 9500,…, A12 9800. kas sedi su tais A6-A12 ir nori atsinaujinti i 3000 serija, gali tureti problemu, bet tai
    (su kazkokia pagalba is isores) issprendziamos problemos.

  3. samanius1124 parašė:

    atnaujinau pries keleta dienu CROSSHAIR VII svieziu bios – kazkoks neisbaigtas nesusipratimas, grizau atgal

  4. SarzzeR parašė:

    O kaip su B450 ar X470? 🙂

  5. SoTOP parašė:

    Kelių mėnesių senumo istorija jau, tik vėl visi prisiminė jau paleidus Zen2.

  6. TomasP parašė:

    Atnaujinau savo Crosshair VI Hero ir dabar pačio Asus programos neatpažįsta vaizdo plokštės kuri ir Asus, pelė neveikia UEFI nustatymuose. Pliusas tik vienas stabiliai veikia atmintis 3200MHz dažniu, kai seniau nieko daugiau nei standartinis 3000 neidavo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.