Bios atnaujinimas gali sugadinti „Windows 10“ aktyvaciją

„Microsoft“ su „Windows 10“ įdiegė naują aktyvavimo sistemą. Dėl jos netobulumo labiausiai kenčia norintys nemokamai gauti „Windows 10“ atsinaujinant iš senesnių „Windows“ versijų. Problemos dažniausiai pasireiškia kai reikia iš naujo aktyvuoti dovanų gautą operacinę sistemą, bet dėl nežinomų priežasčių operacinė sistema nesiaktyvuoja.

Atrodo šis „Windows 10“ aktyvacijos būdas turi dar vieną rimtą trūkumą. „Guru3D“ forume atsirado tema, kad vienam atsinaujinusiam pagrindinės plokštės Bios „Windows 10“ prarado aktyvaciją. Vartotojas atnaujino „Gigabyte Z97X Gaming GT“ pagrindinės plokštės Bios iš F6 į F7 versiją ir prarado aktyvaciją, tad jei turite tokią pagrindę plokštę ir „Windows 10“ nuo Bios atnaujinimo bent kol kas susilaikykite. Kadangi operacinė sistema aktyvaciją pririša prie aparatinės įrangos ir po to sugeneruoja unikalų raktą, tikriausiai atnaujinant Bios kažkaip ši identifikavimo sistema nebeveikia taip kaip turėtų.

„Microsfoft“ teigia, kad dirba prie „Windows 10“ aktyvacijos proceso gerinimo ir jau artimiausiu metu viskas turėtų vykti kur kas sklandžiau. Kol kas patartumėme neatnaujinti pagrindinių plokščių Bios, jei naudojate „Windows 10“, nes taip netyčia galite prarasti esamą aktyvaciją. Po to tikriausiai tektų iš naujo instaliuoti senesnę „Windows“ operacinę sistemą ir vėl kartoti visą atnaujinimo į „Windows 10“ procesą. 

5 Komentarai

  1. PauliusP parašė:

    Kažkada taip esu sufakinęs Win7 aktyvaciją. Visada buvo galima paskambinti į Microsoft ir gauti 54 skaitmenų raktą. O su Win10 tos galimybės nebėra?

  2. Katonas parašė:

    guru3d rašo, kad dabar šios galimybės nebėra http://www.guru3d.com/news-story/motherboard-bios-firmware-update-can-trigger-windows-10-inactive.html
    "calling Microsoft tech support for a phone re-activation won’t help you either as they cannot reactivate your license based on the upgraded Windows 7 or 8 key."

    Bet buvo naujiena, kad su greitu atnaujinimu pradės veikti W7 ir W8 aktyvacijos kodai, tai bėda dings.

  3. zirnis parašė:

    Win 8.1 irasytus i SSD naudojau laptope, po to PC, kuriame pakeiciau 3 motinines ir nedingo aktyvacija 😀

  4. Maestro parašė:

    VMWare install win7 -> upgrade į win10, tada PC clean install Win10, key galima bus perkelt iš virtual į normalų?

  5. Katonas parašė:

    Geras klausimas, tikriausiai kol nepabandysi tol ir nesužinosi. Bet dar tie aktyvavimai su raktu kol kas nėra įjungti, reikia laukti atnaujinimo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.