„Bitcoin“ vertė naujose aukštumose

„Bitcoin“ vertė pakilo į naujas aukštumas. Pirmą kartą istorijoje vienas „Bitcoin“ vertas daugiau nei 4000 JAV dolerių. Vienareikšmiškai niekas negali pasakyti, kodėl taip drastiškai pakilo kripto valiutos vertė. Vieni sako, kad tai dėl „Bitcoin Cash“ sukūrimo, kiti, kad dėl „SegWit“, kas leidžia daugiau transakcijų viename bloke.

Viena aišku, kad „Bitcoin“ vertė yra neprognozuojama ir žmonės pasinėrę į šį pasaulį neliks nustebę jei savaitės gale „Bitcoin“ vertė pakils iki 5000 JAV dolerių ar nukris per pus, iki 2000.

7 Komentarai

  1. GreenZebra parašė:

    Idomu kiek tas hype’as dar tesis, bus idomu paziureti reakcijas kai iki 2000 ir zemiau nukris
    Kaip ir rasiau taip ir dabar pasakysiu virtuali valiuta skirta nelegaliems dalykams daryti, paprastam „mirtingajam“ skirtumo nera ar pinigus korteleje laiko ar kripto pavidalu.

    • IFeelYou parašė:

      Nu kodėl nelegaliem? BitCoin originaliai buvo sukurtas su idėja atsiriboti nuo centrinės bankų sistemos ir bankų mokesčių. Tikrai ne piktiems tikslams. Aišku vėliau atsirado „Silk Road“, kuriame vykdavo nelegalios operacijos (dauguma iš jų tebūdavo scam’ai, ypač visokios ale užsakomosios žmogžudystės ir pan.).
      BitCoin iš esmės yra labai patogi ir gera valiuta bei geras būdas atsiskaitinėti internete.

      • GreenZebra parašė:

        Galetum paaiskinti skirtuma atsiskaitant bitcoinais ar paypal/banku , beveik tas pats

        • nemesis parašė:

          Bitcoinas panašiau į grynus pinigus – kur pirkime dalyvauja dvi šalys – pirkėjas ir pardavėjas (yra trečia šalis, bet ji nėra centralizuota, su ja nei pirkėjas nei pardavėjas neturi sudarę sutarčių).

          Banku/paypal panašiau į pirkimą per tarpininką. Moki tarpininkui už prekę 100 eur, tarpininkas perka už 90 eur iš tiekėjo, o 10 eur deda sau į kišenę. Anonimiškumo nulis. Teismas paprašys banko info – visa bus kaip ant delno atiduodama.

          • kernel_panikuoja parašė:

            Perkant materialius daiktus, tai ir su bitcoin anonimiskumo nulis 🙂

            • GreenZebra parašė:

              Suprantu blogai kad procenta paiema del tarpininkavimo , bet uztat garantija kad viskas ivyks sklandziai, o su bitcoin apgaus ir paskui ieskok jo kaip nori
              O del anonimiskumo , tu turi but kazkos paranojikas kad slepti duomenis kai perki kazkoki daikta , nu nebent jis nelegalus ir nenori kad tave susektu. O del duomenu ir taip jau facebook ir google viska apie tave zino :D. O jei teismas jau prasys duomenu tavo tai reiskia kazka blogo padarei.

              • IFeelYou parašė:

                Na aš nieko blogo nedarau, bet man irgi nepatinka kad visos operacijos sekamos, bandoma per prievartą atsisakyti grynų pinigų, viskas kišama į bankus, kurie yra trečioji ir realiai visiškai niekam nereikalinga šalis, kuri tik naudoja tavo pinigus ir dar ima mokesčius.
                O Facebook nevisi turi. Realiai tai irgi niekam nereikalingas dalykas, kuris tave seka ir kiša reklamas per prievartą ir nenustebčiau kad ateityje dar ir taps mokamas.
                Na bet čia skonio reikalas 🙂 Visada yra žmonės, kurie nenori būti nuo kažko priklausomi ir tiesiog paprastų, sekamų vartotojų banda.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.