Bitė teigia, kad jų 3G tinklas – pats greičiausias

RRT ataskaitos duomenimis, duomenų perdavimas Bitės tinklu yra sparčiausias Lietuvoje. Antrus metus iš eilės geriausią failų siuntimo spartos rezultatą parodęs tinklas praėjusiais metais buvo beveik 40 proc. greitesnis už prasčiausiai pasirodžiusį operatorių.

„RRT ataskaita patvirtina atsiliepimus, kuriuos girdime iš savo klientų – Bitės tinklas Lietuvoje garantuoja greitį, kokybę ir platų padengimą. Šis tyrimas buvo atliktas dar prieš mūsų tinklo modernizacijos pabaigą praėjusių metų paskutiniame ketvirtyje ir su senesnio modelio modemais. Todėl Bitės mobiliojo interneto paslauga dabar yra dar spartesnė ir ją toliau planuojame tobulinti klientams garantuodami kokybę ir geras kainas“, – sakė Bitės grupės generalinio direktoriaus pavaduotojas klientams Chris Robbins.

RRT tyrimo rezultatai parodė, kad Bitės mobiliojo interneto vidutinis greitis yra 1592,98 kb/s – jis lenkia Omnitel ir Tele2 mobiliojo interneto paslaugų greičius atitinkamai siekiančius 1221,18 kb/s ir 1156,85 kb/s. Beveik 14 proc. RRT bandymų metu Bitės tinkle buvo pasiektas didesnis nei 2000 kb/s greitis.Taip pat Bitės tinkle buvo mažiausia nutrūkusių duomenų perdavimo dalis – tik 3 procentai. Omnitel tinkle nutrūkusių duomenų perdavimo dalis siekė beveik 4 proc. (3,99 proc.), o „Tele2“ tinkle – 5,82 procento.

Failo persiuntimo sparta Bitės tinkle buvo didžiausia net 18-oje Lietuvos miestų iš 23, kuriuose RRT atliko tyrimus. Kai kuriuose miestuose, pavyzdžiui, Telšiuose, Plungėje ar Rokiškyje, Bitės tinklo sparta lenkė kitų operatorių mobiliojo interneto ryšį dvigubai ar daugiau.

RRT parengtoje mobiliojo ryšio paslaugų kokybės ataskaitoje taip pat paskelbti ir tinklalapių siuntimo spartos rodikliai. Tyrimo metu buvo atsisiunčiamas standartinis bandymams skirtas tinklalapis Copernicus, kuro dydis 204 kB. Šiame bandyme Bitė užėmė antrą vietą pagal vidutinį greitį – 85,07 kb/s ir parodė geriausią tinklo pasiekiamumo rezultatą.

4 Komentarai

  1. ligonis parašė:

    del didziuju ir mazuju raidziu klausimas: to tinklapio dydis rasomas su \"B\", o kitus greiciai su \"b\", tai cia taip ir suprast? ar tiesiog neteisinga raide pasirinkta buvo?

  2. SB parašė:

    ligonis>Nezinau, kaip cia supast, galiu tik spet. Nurodyta tai, ka parase patys Bite apie RRT rezultatus. Kad nerasyt netiesios, viskas palikta taip, kaip buvo.

  3. nanoWorld parašė:

    Esme paprasta. Yra nuo senu laiku nusistovejus kaip ir \"nerasyta taisykle\" ar \"iprotis\", kad kalbant apie \"stacionarius\" saugomus duomenis, kaip failu dydziai, laikmenu/irenginiu talpos, adresu erdves ir pan., naudojamas baito (B) kartotinis, o kalbant apie perduodamus duomenis rysio kanalu (ypac tinkluose ir telekomunikacijose), naudojamas bito (b) kartotinis per laiko vieneta. Taip pat, kalbant apie \"stacionarias\" talpas naudojamas 2^n kartotinis (1 KB = 1024 B), o apie perduodamus – 10^n (1 kbps = 1000 b/s). Taigi, atitinkamai ir straipsnyje panaudoti vienetai.

  4. kupas parašė:

    kas iš to greičio, kai niekur negali išvažiuoti.turiu ir aš šitą Bitės \"gėrį\" mieste greitis tikrai geras,nesiskundžiu,visur 3g traugia vietomis ir hsdpa.su bite sutartį pasirašiau tik dėl to kad turėti internetą į sodybą nuvažiavus kuri yra 50 km nuo Vilniaus,bet deja, ten greitis apgailėtinas,dažniausiai net neprisijungia,o jei ir prisijungia,tai gprs tetraukia iki 48 kbps,netgi tele2 manajame telefone edge rysi pagauna ir veikia greičiau nei ta bitė,planuoju atsisakyti bitės \"greitojo interneto\" ir kitiems nerekomenduoju prasidėti

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.