„Bitmain“ išleidžia „Ethereum“ ASIC „Antminer E3“

„Bitmain“ siūlo įvairius ASIC – specialius skaičiavimo įrenginius kripto valiutų algoritmams gliaudyti. Tokie įrenginiai daug efektyvesni nei standartinės vaizdo plokštės, todėl jų nemėgsta tie, kas kripto valiutas kasa su vaizdo plokštėmis.

Išleidžiant „Ethereum“ buvo kalbama, kad šios valiutos algoritmas „Dagger Hashimoto“ dar kitų vadinamas ETHhash, yra atsparus ASIC, bet „Bitmain“ mano kitaip ir jau siūlo užsisakyti naujausią „Antminer E3“, kuris gali kasti „Ethereum“ ir kitas šio algoritmo valiutas. Dabar „Ethereum“ yra antra didžiausia kripto valiuta po „Bitcoin“. Po specialaus ASIC pasirodymo kasantys „Ethereum“ su vaizdo plokštėmis gali nebegauti tokio pačio pelno dėl išaugusio kasimo masto.

Tiesa, „Antminer E3“ pas pirkėjus atsiras tik liepą. Naujasis ASIC kainuoja 800 JAV dolerių ir gali pasiūlyti 180 MH/s prie 800 W. Palyginimui, „Radeon RX 580“ išspaudžia apie 30 MH/s ir naudoja apie 100 W elektros energijos. Iš efektyvumo pusės „Antminer E3“ neatrodo labai grėsmingai, bet kai pagalvojame, kad RX 580 kainuoja virš 400 USD/€, ASIC už 800 USD atrodo visai logiškas pirkinys.

8 Komentarai

  1. GreenZebra parašė:

    Pagaliau vaizdo kortos pigs

  2. blasteris parašė:

    Na etheriumas gali padaryti taip kaip neseniai padarė monero ir pakeisti algoritmą, kad neišeitų kasti su asic maineriais.

  3. Mindaugas Klumbis parašė:

    Atsikando kripto kai kurie, parduodama 100 GTX 1080 🙂

    https://www.skelbiu.lt/skelbimai/gtx-1080-8gb-34162387.html

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.