„Blizzard“ padavė į teismą sukčiavimo kūrėją ir laimėjo

Žaidimų kūrimo kompanija „Blizzard“ teisme laimėjo bylą prieš kompaniją, kuri jos žaidimams kūrė įvairius sukčiavimo mechanizmus (angl. Cheat) ir juos pardavinėjo. Teismas nusprendė, kad Vokietijoje įsikūrusi „Bossland“ dėl padarytos žalos „Blizzard“ turės sumokėti 8.5 mln. JAV dolerių kompensaciją.

Teismas „Bossland“ taip pat uždraudė reklamuoti ir pardavinėti savo sukurtus sukčiavimo mechanizmus ar apėjimus JAV. Kompensacija buvo skirta už tai, kad „Blizzard“, norėdami užtikrinti sąžiningą žaidimą, turėjo įdėti daug darbo, kad sukčiavimas neveiktų.

Geriausiai žinomi „Bossland“ darbai: „Honorbuddy“, „Demonbuddy“, „Stormbuddy“, „Hearthbuddy“, ir „Watchover Tyrant“.

15 Komentarai

  1. Maariux parašė:

    Sveikintina praktika. Mano nuomone cheat’ai tinkamin naudoti tik asmeniniam poveikiui, jeigu tai liečia ir kitas šalis, tai jau neigiama įtaka. Turiu omenyje offline ir online.

  2. Boleris parašė:

    Typo atvažiuos amerikonai i Vokietija ir išsimušinės baudą ? Blizzard dar reikės pačioj Vokietijoj laimėti teismą, kitaip nieko nepeš…

    • Maariux parašė:

      Neturetu buti sudetinga, Vokieciai stipriai nusiteike pries piratus. Ten torentus isijungi ir ne uz ilgo gali pasibelsti i duris. Tikra istorija. Sitas reikalas tam tikra prasme -piratavimas.

      • lux parašė:

        Tikriausiai nereikes atskiro teismo proceso vesti Vokietijoje. Uzteks teismo prasyti pripazinti sprendima galiojanciu ir Vokietijos teismas tiesiog patikrins ar JAV teismo sprendimas is esmes atitinka Vokietijos teise ar ne. Ir tikriausiai cia ne piratavimas, o sukelta zala ir prasymas ja atlyginti, nes Bossland nepasisavimo intelektines nuosavybes, o ja sukure.

    • Stipena parašė:

      Jeigu tai būtų servisas veikiantis tik Amerikoje, bet tos „cheat“ programos paveikia tiek vokietį, tiek rusą, tiek kinietį, tiek amerikoną ir t.t. kur legaliai Blizzard teikia savo servisus, todėl tuom turi būti suinteresuotos visų šalių teisėsauga, nes jų pačių piliečiai nukenčia nuo to. Manau visi žaidę MMORPG esame susidūrę su farm bot’ais Online FPS žanre susidūrę su priešininkais naudojančiais wallhack’us, aimbot’us ir t.t. Netgi oficialiuose CS:GO turnyruose kaikurie Pro žaidėjai naudoja chytus, o ten prizai siekia kelis šimtus tūkstančių. Aplamai reikia bausti tiek kuriančius tokias programas tiek tuos kurie jas naudoja, neapsiribojant ban’ais.

      • ZeroFM parašė:

        Kad pačios žaidimų kompanijos leidžia farm bot , pvz: silkroad online gavau ban kad buvau 2 client pajunges per programa , nors iš jų galėjai nusipirkt bot ir jungti kiek tik nori client

        • Stipena parašė:

          Nesu daug mmo žaidimų pražaidęs, bet nė viename iš jų nebuvo jog leistų naudoti bot’us ir juo labiau pats kūrėjas bot’us pardavinėtų. Kas liečia kelių klientų paleidimą, tai čia jau kaip ir pats kūrėjas nustato, leisti žaisti vienu metu už 2, 3 ir t.t. ar neleisti. Anksčiau buvo draudžiama, bet prasidėjus F2P erai, ši salyga buvo sušvelninta.

        • kernel_panikuoja parašė:

          Ant SRO as buvau „uzsikabines“ studiju metu, t.y. 2005-2006m, kai jis buvo ka tik isleistas. Tuo metu buvo 60-70 level cap’as, char’a galejai rankomis uzsikelti, buvo nedaug bot’u ir zaisti buvo tikrai idomu. Paskui ivede europieciu rase, kuri susiko balansa, o pakilus cap’ui bot’int pradejo beveik visi, nes rankomis pasikelti pilna char’a prie 100+ yra labai sudetinga, o ir siaip nebeidomu, kai visi bot’ina. Zodziu dingo visas idomumas – meciau.
          Atsakant Stipenai – oficialiai bot’u turbut neleidzia beveik niekas, bet jeigu zaidimas yra F2P ir esi pastoviai mokantis tikrus pinigus, bot’inima buna. kad „praleidzia pro akis“, jeigu nera pastoviai besiskundzianciu. Aisku dar priklauso nuo pacio bot softo ir kaip botini kazkiek. Char bot’ai nelygu gold bot’ams etc.
          Buvau dar kazkada del idomumo savo serva pasikures is nutekintu tikru sro server failu. Tai buvo smagu durnavot su +11 sun’ininiais daiktais, tik labai daznai DC mesdavo 🙂 Gal del RAM, nes su 8GB beveik visus suvalge servas, o tada 8GB tai kaip dabar 32 buvo – nemazai.

      • IFeelYou parašė:

        Visiškai pritariu Stipenai. Iš esmės cheatai atsiradę yra labai senai, kartu su pačiais žaidimais. Tai yra developerių sugalvotas dalykas skirtas debuginimui. Anksčiau kūrėjai juos duodavo žaidėjams tiesiog „atrasti“, o vėliau dėdavo į geimerių žurnalus, kadangi jie buvo labai populiarūs. Viskas yra gerai, kol neatsirado internetiniai kompeteciniai žaidimai, kuriuose vienu metu žaidžia daug žmonių ir vienas cheateris su savo botais tiesiogiai gadina žaidimą visiems kitiems. Manau už tokius dalykus cheatų kūrėjus, kurie išlaiko ištisus serverius reikėtų bausti labai stipriai, gal būt net laisvės atėmimo bausmėmis, kadangi dėl jų veiklos kažkas praranda pinigus. O naudojančius reikėtų baninti permanently arba bausti piniginėmis bausmėmis.
        Nesenai panašų teismą laimėjo RIOT (League of Legends) ir prisiteisė dešimtis milijonų.

        • Minde parašė:

          draugelis pats susiprogramavo EVE botuka, rinkti resursams 🙂
          jokio zaidimo kodo change’u. Parsina gpu apdorota vaizda ir duoa klaviaturai bei pelei komandas. Cia LOL nepazaisi, bet ramiam farminimui tinka. O apie padedi vis pranesa i atskira programele, kur per mobilke gali dar atitinkamai valdyti, pvz sprukti, jei priesu laivas puola ar panasiai.

          • Stipena parašė:

            O ką tas jo bot’as darytų jeigu reikalautų adminas įrodyt jog tu gyvas asmuo? pamenu dar 2007m L2 lietuviškam serveryje serveryje tiesiog išsispawnindavo adminas kaip mobas ir nemirtingas, nu ir kačialindavo tą mobą tas botas, nereikėdavo nei kompo tikrinti ar ten sukasi koks chytas ar ne. Dabar bot’ai kurkas protingesni gali būti. Kainos irgi nejuokingos, dešimtimis tūkstančių kainuoja kažkoks kodas 😀

  3. Mekis parašė:

    Labai gerai. As pries cheatus, pries piratus, pries pay2win.

  4. Extrymas parašė:

    Na as su cytinimu sutinku tik single playerije. Jei cytini kitur REPORT!

    Idomu kiek zmoniu supras ka as turiu omeny?

  5. adex parašė:

    Asmeniskai pateisinu cytinima visokiuose privaciuose sudserviuose kur arba prisipirke itemu ar pan sudo kazkas op buna, arba kai tam tikri klanai del adminu ,,pagalbos“ ownina…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.