Blu-Ray diskų paklausa turėtų sparčiai didėti

Japonijos įrašomų laikmenų asociacija savo ataskaitoje rašo, jog iki 2012 metų pabaigos naujos kartos Blu-Ray įrašomųjų diskų paklausa turėtų didėti apie 6-7 kartus. Taip turėtų nutikti neva dėl to, jog su kiekvienu mėnesius pasaulinėje rinkoje daugėja įrašančių Blu-Ray įrenginių.

Tikimasi, kad per visus 2012 metus bus parduota apie 310 mln. įrašomų laikmenų vienetų. Tokie rezultatai nieko nestebina, nes vien Japonijoje 2012 metais tikimasi parduoti iki 200 milijonų Blu-Ray diskus galinčių įrašyti įrenginių, įskaitant ir buitinius grotuvus.

Didėjant Blu-Ray diskų paklausai, turėtų kristi DVD bei įprastinių CD diskų paklausos. Ekspertai numato, jog DVD paklausa kris apie 18 procentų, o CD diskų drastiškai – apie 40 procentų. Pastarosios laikmenos vis dar naudojamos muzikos failams ir dokumentams įrašyti, tačiau atitinkamai maži muzikos grotuvai ir „flash“ laikmenos atrodo žymiai patrauklesnės.

3 Komentarai

  1. nugat parašė:

    Kitaip ir būt negali.
    Didėja pasiūla,didėja paklausa.
    Tikiuosi tuose 2012m bus dar patrauklesnė kaina.
    O kol kas,gyvens ir toliau dauguma su dvd… 🙂

  2. Fostil parašė:

    As jau kuris laikas irgi mastau kada netolimoi ateityje isigyt BD-rw roma, tad per tuos kelis metus gal ir prisidesiu prie statistikos tos, nes jau kartais uzknisa vis istriinet filmus uzimancius +4gb, serialus +40gb. Nesinori trint tokiu dalyku, o blu ray diskuosd negaila buti irasinet tokius kiekius informacijos, ne kaip dabar 1filmas- 1dvd.

  3. svedas parašė:

    jo laukiu ir as pigesniu bd rom, galima bus issirasyt x-file visus sezonus 130gb, o tai vieta smaugia diske.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.