Brangių telefonų pardavimai pirmame 2020 metų ketvirtyje mažėjo 13 %

Remiantis naujausia „Counterpoint Research“ ataskaita, premium išmaniųjų telefonų (kurių kaina viršija 400 USD) pardavimai sausio – kovo mėnesiais sumažėjo 13% lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus. Pirmąjį ketvirtį „Apple“ užėmė dominuojančią 57 proc. premium telefonų rinkos dalį, po jos sekė „Samsung“, kuri antrą vietą užėmė su 19 proc. „Huawei“ užima trečią vietą su 12 % rinkos dalimi, po to seka „Oppo“ su 3% ir „Xiaomi“ su 2%.

„Apple“ taip pat dominavo visuose regioniniuose reitinguose, o Kinija buvo vienintelė šalis, kur „Huawei“ buvo pagrindinis premium išmaniųjų telefonų prekės ženklas. „Samsung“ buvo antroje vietoje visose rinkose, išskyrus Kiniją, kur „Apple“ užėmė minėtą vietą.

„IPhone 11“ buvo populiariausias telefonas, kuriam teko 30 proc. segmento pardavimų. Toliau eilėje buvo „11 Pro Max“ (9%) ir „iPhone 11 Pro“ (7%), po jų sekė „iPhone XR“ (6%) ir „Huawei Mate 30 Pro 5G“ (3%).

Pirmame 2020 metų ketvirtyje augo tik išmaniųjų telefonų pardavimai, kurių kaina yra nuo 600 USD iki 799 USD. Pasak „Counterpoint“, daugiausia tai siejama su „iPhone 11“ sėkme. Taip pat auga 5G telefonų dalis premium segmente ir dabar 5G įrenginiai užima 20% premium išmaniųjų telefonų rinkos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.