Brangsta ir vaizdo plokščių atmintis

Per pastaruosius metus ne kartą rašėme, kad brangsta įprasta DRAM atmintis, o taip pat ir NAND atmintis naudojama SSD kaupikliuose, bet tai dar ne pabaiga, nes dabar į viršų šoktelėjo vaizdo plokščių atminties kainos, o tai gali atsiliepti galutinei produktų kainai, kuri ir taip jau yra išpūsta dėl kripto valiutų sukelto vaizdo plokščių trūkumo.

Pranešama, kad rugpjūtį, lyginant su liepa, vaizdo plokščių atmintis nuo 6.50 USD pabrango iki 8.50 USD – tai yra 30 % šuolis. Visa tai buvo sukelta gamybos linijų perskirstymo. Atminties gaminimo lyderiai „Samsung“ ir „SK Hynix“ dalį savo vaizdo plokščių atminties gamybos linijų panaudojo serverių ir telefonų atminties poreikiams. Bloga žinia, kad kaina rugsėjo mėnesį gali išaugti dar labiau.

Vaizdo plokščių atminties kainų kilimas gali pakelti ne tik pačių vaizdo plokščių kainas, bet ir nešiojamų kompiuterių, skirtų žaidimams, kainas.

„Samsung“ į rinką pateikia apie 55 % visos vaizdo plokštėms reikalingos atminties, tuo tarpu „SK Hynix“ tenka apie 35 %, o „Micron“ užima apie 10 % rinkos.

Pasak gandų, „Samsung“ vaizdo plokščių atminties gamybos apimtis žada padidinti ketvirtame ketvirtyje.

8 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    va cia ir yra geriausias pavyzdys ka daro monopolijos ir oligopolijos…
    zmones kaip pakvaise perka zaislus (telefonus) nesvarbu kokia kaina..na ten pasiima marzos dalis…o desktop segementui, kur paklausa mazesne, irgi kelia kaina :D:D
    cia jau ne pagal ekonomikos teorija…

  2. GreenZebra parašė:

    Nezinau kodel visi kas metus-du nori telefona atsinaujinti. Man „patinka“ samsung telefonai per 2 metus kaina dvigubai krenta , pvz samsung s7 jau gali uz 350 paiimti o s8 uz 500 kai isleidimo kaina buvo 800+ . Todel visad ir perku 2 metu senumo telefonus

    • IFeelYou parašė:

      Kad man rodos per 2 metus Samsung kaina krenta kokius 8 kartus, o ne 2. 2 Kartus krenta kai nusiperki salone ir nusineši namo. Turbūt vienas labiausiai nuvertėjančių telefonų, todėl jo ir nemėgstu.

  3. acceleration7817 parašė:

    pats asmeniskai naudoju huawei honor 7 lite(5c) jau mazdaug puse metu. siuo metu problemu negu karkarciais pastriginejima nematau. kitas speju bus is xiaomi paimtas su sutartimi mano manymu.
    arba parsisiusiu is kinijos ir sudarysiu sutarti.

  1. 2017-09-04

    […] sekate kompiuterijos pasaulio naujienas tai pamenate visai neseną mūsų straipsnį apie vaizdo plokščių atminties brangimą (30 %), kuris sukeltas gamintojų linijų perskirstymo […]

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.