Bus dvi „Radeon RX 6700 XT“ vaizdo plokščių versijos

Paaiškėjo nauja informacija apie būsimas „Radeon RX 6700 XT“ vaizdo plokštes. Teigiama, kad AMD savo partneriams siūlys dvi „Navi 22“ lusto versijas RX 6700 XT grafikos kortoms. Viena lusto versija bus skirta tik spartintiems modeliams, o kita baziniams, referencinio dizaino vaizdo plokštėms.

Šie skirtingi lustai yra vadinami „ASIC A“ ir „ASIC B“. „A“ variantas turės 230 W TGP reitingą, o „B“ versijai teks 189 W TGP reitingas. Kaip jau supratote, „A“ variantas bus skirtas gamykliškai spartintoms vaizdo plokštėms. Dėl didesnio TGP limito grafikos procesorius galės pasiekti didesnį dažnį, o tai reiškia ir daugiau spartos. Koks bus spartos skirtumas tarp dviejų „Navi 22“ lusto versijų kol kas nežinoma, bet spekuliuojama, kad RX 6700 XT bus 20-25 % greitesnė už RX 5700 XT. Kol kas taip pat neaišku, kaip vartotojams reikės atskirti „Radeon RX 6700 XT“ su „A“ ir su „B“ lustais.

Taip pat teigiama, kad AMD dar nėra nusprendusi, kokie bus galutiniai RX 6700 serijos grafikos procesorių dažniai. RX 6700 XT turėtų gauti 16 Gbps atmintį, tokios pačios spartos kaip RX 6800 serija. Tai reiškia, kad RX 6700 XT duomenų pralaidumas bus 384 GB/s, arba 64 GB/s mažiau nei pirmtako RX 5700 XT. Nereikėtų pamiršti, kad RX 6700 serija taip pat turės „Infinity Cache“, kuris sumažina poreikį duomenų pralaidumui.

2 Komentarai

  1. kadarai parašė:

    „ASIC A“ ir „ASIC B“ 😀 viskas tuom pasakyta

    • kernelis parašė:

      Greiciausiai vienas geimerinis RX’as, o kitas Radeon Pro. Per daug slieku iesko visur tas Coreteks 🙂 Ir ten tas pats ASIC’as bus, tik kitokio bino ir darbinio konfigo. Jei ir bus dvi RX versijos, tai vistiek greiciausiai tik FW power limitai skirsis ir tiek.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.