Būsimos „Intel“ vaizdo plokštės naudos VESA adaptyvų sinchronizavimą („FreeSync“)

„Intel“ dar tik žada išleisti diskrečias vaizdo plokštes, planuojama 2020 metais, bet jau dabar atskriejo gera žinia. Mėlynasis milžinas planuoja, kad būsimos jų diskrečios vaizdo plokštės palaikys VESA adaptyvų sinchronizavimą, visi labiau šią technologiją žino kaip „FreeSync“. Ji leidžia monitoriui sinchronizuoti atnaujinimo dažnį su vaizdo plokštės pateikiamais kadrais. Dėl to išvengiame vaizdo plyšinėjimo ir įvairių trukčiojimų.

„Intel“ galėjo sau leisti kurti uždarą standartą, bet pasirinko atvirą technologiją, kuri monitorių pirkėjams nieko nekainuoja. Pavyzdžiui, „FreeSync“ alternatyva „G-Sync“ monitoriaus kainą išpučia bent 200 USD.

Patvirtinimą apie „Intel“ norą naudoti „FreeSync“ parašė Chris Hook, kuris visai neseniai iš AMD perėjo dirbti į „Intel“.

2 Komentarai

  1. pasimetes parašė:

    Pagirtina! Jau pradžia nebloga. 🙂

  2. kernel_panikuoja parašė:

    Siaip idomu, ka jie ten padarys. Gali buti, kad 2020 bus tik pirma iteracija, mazdaug „Intel HD on steroids“, nes jau labai trumpas laikas, kaip kad visiskai naujam GPU. Kitas niuansas yra del vendor specific API extension’u. Intel GPU netures nei NVIDIA, nei ATI/AMD ju, klausimas, ar kai kurie senesni zaidimai netures kokiu compatibility problemu. Tarkim ant Intel HD man yra buvo pora atveju su „hardware not supported“ erorrais seniau.

    Bet kuriuo atveju trecio GPU buvimas rinkoj tiek idomiau, tiek i nauda galutiniam user’iui.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.