„Cascade Lake-X“ procesoriai turės geresnį kaina/sparta santykį už „Threadripper“ procesorius

„Intel“ ruošiasi atnaujinti „Core-X“ procesorių šeimą ir tai žada padaryti jau šį rudenį. „Intel“ sako, kad būsimi „Cascade Lake-X“ procesoriai pasiūlys geresnį kaina/sparta santykį ne tik už praėjusios kartos „Core-X“ procesorius, bet taip pat ir už antros kartos „Threadripper“. Tai reiškia, kad aukštos spartos procesorių segmente mes jau labai greitai galime išvysti kainų karą, tai būtų tiesiog puiku besiruošiantiems pirkti HEDT lygio platformą.

Žvelgiant į „Intel“ skaidrę matome, kad naujieji „Cascade Lake-X“ procesoriai pasiūlys maždaug dvigubai išaugusią spartą už pinigus lyginant su „Skylake-X“ procesoriais. Lyginant „Cascade Lake-X“ su „Threadripper“ kaina/sparta santykis yra kiek prastesnis. Beje, „Intel“ išleidžiant „Cascade Lake-X“ procesorius už patrauklias kainas į tai tikrai sureaguos AMD ir mažins „Threadripper“ procesorių kainas.

Būsimi „Cascade Lake-X“ procesoriai bus suderinami su esamomis LGA 2066 pagrindinėmis plokštėmis, taip pat sulauksime ir atnaujintų pagrindinių plokščių.

4 Komentarai

  1. AsPaulius parašė:

    Kol nežinomi jokie parametrai ir kainos, tol tokius pareiškimus vertinčiau kaip „viena bobutė sakė“.
    Jau po pramoninio šaldiklio galimybių parodos, kurią pristatė Intel, tapo akivaizdu, jog jų desperacijai vietos dar yra.

    Duodu 90%, jog iš tokių pareiškimų šnipštas gausis. Intel nėra pajėgūs su savo architektūra konkuruoti HEDT platformoje. Nebent į minusą pardavinėtų. Ar jie jau tokie desperatiški, jog daytų tokią nesąmonę? Sužinosime jau šią žiemą.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Man labai įdomu kokį sprendimą Intel priims. Nelabai jie turi laisvės manevrui, tuo tarpu AMD gali mažinti kainas lengvai arba išleisti trečios kartos Threadripper. Buvo kažkokių gandų, kad Threadripper ant Zen2 nebus, o ale kitais metais iš karto paleis Threadripperius su Zen2+ architektūra. Nors neperku HEDT procų, bet situacija tikrai įdomi rinkoje nusimato.

      • AsPaulius parašė:

        Netikiu, jog jie praleistų „Threadripper“ išleidimą šiais metais. Manau, jog sulauksime oficialių žinių spalio pabaigoje, su pardavimais prieš kalėdinį laikotarpį.

  2. adex parašė:

    labai jie kainu nenusimazins, greiciausiai des koki 4ghz stock dazni + dar kazkiek boost paliks vietos, del ausinimo deklaruos kad reikia gero ausinimonorint kad cpu dirbtu, kad priklauso + ta performance matavo turbut sau dekingiausiame scenarijuje + dar neaisku kiek branduoliu modelius jie cia tuose scenarijuose naudojo (labai jau gerai price/performance atrodytu kokio pigiausio intel 8c procesoriaus single core cinebench teste pastacius pries 2990wx ar 9980xe, cia tik kaip pavyzdi sakau ka galima padaryti kad isvartyti skaiciukus skaidrei, kurioje kaip ir NEMELUOJAMA butu). zodziu eiline marketingine spekuliacija, bandymas pateikus grazia skaidre sulaikyti zmones nuo TR pirkimo, kad bent potiancialus pirkejas islauktu ju naujo produkto

    na o del kainu karpymo tai galeciau susporinti kad max 30% bus mazinama pagal dabartine serija, tikrai nenukris perpus kaip kad galima pagalvoti pagal skaidre, tokia kompanija tikrai nenusipigins ir dar paeksperimentuos su pardavimais

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.