CES parodoje „Asus“ parodė monitorių, kuris kainuos daugiau nei inkstą

Į Las Vege (JAV) prasidėjusią parodą motininių plokščių rinkos lyderis, „Asus“, atsivežė tikrą bombą – „ROG Swift PG65“. Tai Big Format Gaming monitorius, kuris, kaip galima jau suprasti iš pavadinimo, turi 65″ ekraną. Monitoriui priskirta 4K raiška, į daugiau nei dvylikos kvadratinių pėdų plotą sutalpinant aštuonis milijonus pikselių. Maksimalus PG65 ryškumas siekia 1000 nitsų, o tai reiškia, kad monitorius tinkamai palaiko HDR10 turinį. Dėka „Quantum Dot“ pašvietimo „ROG Swift PG65“ pilnai apima kino lygio DCI-P3 spalvų gamą, kuri išplečia spalvų kokybę lyginant su įprasta sRGB palete.

Kam vis dar mažai technologinių naujovių, tas turėtų suklusti toliau. Be abejonių, šis vaizdo atvaizdavimo monstras palaikys G-Sync bei didesnį nei 60 Hz skleistinės atnaujinimo dažnį. Kalbama apie 120 Hz. Panašu, kad „nVidia“ privalo sukrusti ir mažiau žvalgytis į AMD, kadangi nei viena „GeForce“ vaizdo plokštė neturi pakankamai galios sukurti 120 fps naudojant 4K raišką. „Asus“ glaudžiai bendradarbiavo su „nVidia“, o pastaroji su „Au Optronics“, kuriai ir buvo duotas užsakymas sukurti tokio tipo ekraną. Jame integruota „NVIDIA SHIELD“ transliavimo technologija, palaikanti visus didžiausius servisus, kaip „Netflix“, „YouTube“, „Amazon Video“ ir „Hulu“.

Apie PG65 šiuo metu nėra žinoma dar daug detalių, kad ir panaudotos matricos tipo. Tačiau iš turimos informacijos galima būti beveik visiškai tikriems, kad tai bus IPS šeimos matrica. „Asus“ nekalba ir apie monitoriaus kainą su išleidimo data. Ši informacija bus paskelbta artėjant oficialiam išleidimui, kuris greičiausiai įvyks vėliau šiais metais. Pakankamai laiko išmokti gyventi be vieno inksto, o gal ir plaučio…

4 Komentarai

  1. svabas parašė:

    kosmosas, aišku ir kaina bus kosminė

  2. Minde parašė:

    Zinant Asus boko kieki brangiuose monitoriuose isleidimo pradzioje nerizikuociau tokio pirkti. Ir jie ten gudriai specifikacijoje iraso, kad leistinas kiekis negyvu piksiuliu, kitu blogybiu ir paskui kovok su jais.

  3. svabas parašė:

    aš prie savo 40″ sėdžiu 2 metrų atstumu, kad galvos nereikėtų sukinėt, o čia tai išvis neįsivaizduoju gal labiau namų kino teatrui šitas monstras ir konsolėms

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.