„CES 2015“ inovacijų parodos laimikis

Šiandien uždaroma antradienį prasidėjusi tarptautinė „CES 2015“ inovacijų paroda, per kurią buvo paskelbti inovacijų apdovanojimai, vyko įvairios konferencijos ir susitikimai ir, žinoma, buvo paskelbta nemažai išmaniųjų telefonų ir kitų elektronikos prekių gamintojų naujienų.

„Samsung“ spaudos konferencijoje nebuvo orientuojamąsi į naujų mobiliųjų telefonų ar planšetinių kompiuterių pristatymą. Korėjos gamintojas susitelkė ties inovatyviuoju SUHD televizoriumi, nešiojamu SSD disku ir „Milk Music“ išmaniąja programėle. Buvo pabrėžiami išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių pardavimai, bet nebuvo dalijamąsi naujų įrenginių naujienomis.

Lauktasis „Samsung Galaxy S6“ „CES 2015“ renginio metu nepasirodė. Tačiau stende buvo galima išvysti neseniai pasirodžiusį „Samsung Galaxy A5“, taigi dalyviai galėjo apžiūrėti jį iš arčiau. Tai vidutinės klasės, aukščiausios surinkimo kokybės, telefonas, turintis puikų ekraną ir visai pamanomą pagrindinę fotokamerą.

Deja, tai tik S6 koncepcija

Vieną šios konferencijos vakarą „Samsung“  pristatė įdomios technikos, kurios didžioji dalis, deja, yra išskirtinai skirta Keršytojų komandai. Dalyviams buvo suteikta proga išvysti, ką Tonio Sparko personažas naudos artimiausiame filme.

„Sony“ pasirodymas „CES 2015“ parodoje buvo gana skurdus. Verta maninėti tik keletą pranešimų.  Vėliausiai pristatytas kompanijos produktas – „SmartWatch 3“ – pirkėjams prieinamas jau nuo 2014 metų gavo naują išorinį dizainą. Originalias spalvoto plastiko juosteles „Sony“ iškeitė į metalines apyrankes, tikėdamasi suteikti stilingesnę ir rafinuotesnę išvaizdą šiam aksesuarui.

Kita keista „Sony“ naujiena – „Walkman“ prekės ženklo atgimimas. Tai „NW-ZX2“ aukštos rezoliucijos skaitmeninis muzikos grotuvas. Tai gana keistas prietaisas. Tai „Android“ operacine sistema varomas įrenginys, kuris palaiko FLAC/ALAC (iki 96kHz/24-bit) už didžiulę 1200 dolerių kainą.

„LG“ parodė tikrai vieną inovatyviausių šių metų „CES 2015“ produktų – išlenktą „LG G Flex2“. Tai daug kompaktiškesnė ir galingesnė, išlenktesnė ir greitesnė jo pirmtako versija.

„HTC“ „CES 2015“ metu susitelkė į  „Desire“ liniją ir pristatė pirmąjį produktą – „Desire 310“ jaunesnį dvynį „HTC Desire 320“. Iš esmės jis turi tokias pačias specifikacijas. Taip pat šios konferencijos metu buvo atnaujintas vidutinės klasės naujas  išmanusis telefonas, pavadinimu „Desire 826“.

„Asus“ pristatė „Zenfone 2“ ir „Zenfone Zoom“ – pirmąjį mobilųjį telefoną su 4 GB operatyviosios atminties ir telefoną – fotoaparatą su triskart priartinančiu objektyvu. Taip pas „Asus“ savo vartotojams siūlo „Windows Transformer Book Chi“ planšetinius kompiuterius. Kaip jau rodo vardai, „Transformer Book T90 Chi“ ir „Book T100 Chi“ turi 8,9″ir 10,1″ ekranus. Vis dėl to šou žvaigžde buvo „Transformer Chi T300“, turintis aliuminio korpusą ir 12,5″ IPS 2560 x 1440 pikselių ekraną. Tai tik 7,6 mm storio įrenginys, kuris su pridedama klaviatūra yra, viso labo, 16,5 mm storio.

Taivanio gamintojas „Acer“ atskleidė draugišką piniginei ir kainuosiantį tik 129 dolerius „Liquid Z410“ išmanųjį telefoną, palaikantį 4 LTE ryšį. „Acer Liquid Z410“ slepiasi 64-bit „MediaTek MT6732“ mikroschemų rinkinys su „Mali-T760“ grafikos procesoriumi. Jis turi 4,5″ QHD (960 x 540 pikselių) ekraną, 5 MP pagrindinę ir 2 MP priekinę kameras bei garsiakalbį su DTS Studio Sound.

HP pristatė 6 naujus monitorius, įskaitant 4K, 5K, išlenktą ir 3D.

„Microsoft“ pristatė „Nokia 215“ ir „215 Dual SIM“ telefonus. Kompanija nenuleidžia rankų dėl mygtukinių telefonų, kuriems tenka „Nokia“ vardas. „Nokia 215“ siūlo vienos ir dviejų SIM kortelių versijas su puikiais akumuliatoriais ir tik už 30 dolerių be mokesčių.

„Alcatel“ šoka į išmaniųjų laikrodžių rinką su „One Touch Watch“. Tačiau šis įrenginys veiks ne ant įprastinės „Android“, o ant „Google“ platformos. Laikrodžio ekranas panašus į „Moto 360“ ir nėra toks kokybiškas, kaip „Motorola“ gaminys, tačiau „Alcatel“ pusėje yra jo produkto kaina – vos 150 dolerių.

Šių metų „CES 2015“ nepraleido progos pasirodyti „Huawei“, bei pademonstruoti vidutinės ir aukštesnės klasės išmaniuosius telefonus. Tai „Huawei P7“, „Huawei Mate7“, „Huawei Honor 6“ ir „Honor 6 Plus“. Naujų įrenginių pristatymas būtų buvęs puikiai įvertintas, bet „Huawei“, kaip ir daugelis, nusprendė neteikti platesnės informacijos.

„Lenovo“ pažėrė krūvą naujienų, tarp kurių naujieji „ThinkPad X1 Carbon“ „ultrabook‘ai“, 64-bit „Vibe X2 Pro“ ir „P90“ išmanieji telefonai, išmanusis telefonas „Lenovo A6000“ su „Snapdragon 410“, keičiantis formą „Yoga 3“, „ThinkPad Yoga“ ir 8″ „Yoga“ planšetiniai kompiuteriai, 13.3 colių „LaVie Z“ nešiojamieji kompiuteriai ir „Lenovo Vibe Band VB10“ išmanusis laikrodis, turintis 1.43″ e.rašalo ekranėlį.

3 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    smagus tas „Asus“ „Zenfone 2“ ypac kai kaina 199$

  2. bronius parašė:

    atkreipiau demesi, neblogas, nors aisku nesiruosiu pirkt 🙂

    http://gadgets.ndtv.com/asus-zenfone-2-2264

  3. Jordan parašė:

    Kagi planavau imt meizu mx4, dabar manau pakentesiu iki kovo su savo lumia 920 ir ciupsiu zenfone 2 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.