„Chrome 57“ apribos foninių kortelių aktyvumą

„Google“ su naujausia „Chrome 57“ naršyklės versija apribos foninių kortelių turinio aktyvumą. Tokių veiksmų imamasi, norint sumažinti baterijos energijos eikvojimą. Tai labai svarbu telefonams, planšetėms ar nešiojamiems kompiuteriams, dirbantiems iš įkraunamo energijos šaltinio.

Pasak „Google“ inžinierių, „Chrome 57“ laikinai atidės foninės kortelės „JavaScript“ laikmačius jei kortelė naudos daugiau nei 1 % procesoriaus galios. Be to, visi foniniai laikmačiai bus sustabdyti automatiškai po penkių minučių mobiliuose įrenginiuose. Kaip jau minėjome, tai turi padėti sutaupyti energijos. „Google“ sako, kad dėka „JavaScript“ laikmačių ribojimo „Chrome 57“ naršyklėje foninių kortelių aktyvumą pavyko sumažinti 25 %.

Tikriausiai dabar liko vienas daugumai rūpintis klausimas, kas per dalykas tie „JavaScript“ laikmačiai? Tai, kaip galite spėti, laikmačiai integruoti į „JavaScript“, kurie skaičiuoja jūsų aktyvumą. Šios funkcijos vaidina labai svarbų vaidmenį šiuolaikiniame tinklapių kūrime. Ypač tai aktualu kur tinklapio turinys atnaujinamas realiu laiku. PVZ: „Facebook“, „Twitter“, „Gmail“, „Youtube“ ir kt. Gera žinia, kad foninės kortelės, kuriose vyks realaus laiko susijungimas, kaip audio grojimas ar video rodymas, toliau liks aktyvios ir nebus paveiktos 1 % procesoriaus galios limito.

„Google“ sako, kad kūrėjai „JavaScript“ laikmačius pradėjo naudoti per daug agresyviai. Tai pasireiškia tuo, kad net nežiūrint į kortelę (jai esant fone) ji dažnai veikia pilnu pajėgumu ir toliau naudoja resursus, o tuo pačiu ir švaisto elektros energiją.

 

5 Komentarai

  1. Minde parašė:

    gal galite paaiskinti, kas tas laikmatis:) ? video audio visokie isiuti i narsykle per html5. Yra dar flash ar kitokie iskiepiai,kurie kaip ir nepriklausomai gyvena. Yra javascripte dar timeout variantas, kur gali sukti ratuku rekursija. Tai nebent pristabys javasript timeout cikla ar tiksiau timeout skaiciuoja vidiinius laiko intervalus, tai tas laikas sustos 🙂 ir kabes timeout funcijos 🙂 ?

    • sqt3ris parašė:

      Laikmatis kas kazkiek laiko aktyvuoja koda kuris tikrina ar negavai pm ar dar kazko.

      • Minde parašė:

        gali gal nuoroda i dokumentacija, arba kaip angliskai vadinasi 🙂 ?

        • Mindaugas Klumbis parašė:

          Angliškai vadinasi JavaScript timer

          • Minde parašė:

            na timer functions tai grupe JavaScript funkciju, kur timeOut’ina ar deda intervala (timeOut ciklas). Tai kaip ir spejau, bus sustabdomas javascript laikas. Bet imanomas workaround’as darant remote call’us (tik ar to reikia).
            Nelabai tikisi kad butent tai duos tiek energijos sutaupymo, nebent kokie facebookai ar dar dideles sudetingos svetaines.

            Tik kaip kodas, kur pvz bankuose, ziuri kiek laiko galioja sesija ir daro ispejimus? Nes jei be kokiu ar remote call’u, tai tik per paprasta time’ri uzdeta bus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.